Свет

РУСИ ДИГЛИ У ВАЗДУХ МОЋНО АМЕРИЧКО ОРУЖЈЕ: Погинули амерички војници? (ВИДЕО)

Фото: Х принтскрин

Руски државни медији наводе да постоји могућност да су амерички војници погинули када су руске снаге погодиле амерички систем „Патритот“ у Украјини.

Михаил Шеремет, представник руске Думе на окупиронаом Криму, изјавио је за РИА Новости да су погођена два америчка система „Патриот“ у регион Доњецк.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

„Када је уништен противваздушни систем Патриот, вероватно је моуће да су погинули и припадници војске САД“, рекао је он.

Затим се на друштвеним мрежама појавила информација да није уништен цео „Патриот“ систем, врдан 400 милиона долара, већ два лансера тог система, од којих сваки кошта по 10 милиона долара.

Медији под контролом Кремља су раније известили да су се на „Патриоту“ појавили одређени технички проблем, због чега су, како се тврди, у Украјину тајно послати амерички војни стручњаци, како би сервисираи тај ПВО систем.

Међутим, ове тврдње за сада нису независноп отврђене, навео је Њузвик, подсећајући да је званични Вашингтон бар јавно саопштио да ни један припадник војске САД неће бити директно послат на украјински фронт.

Када је портпарол Пентагона упитан о наводно убијеним америчким војницима, он је само кратко рекао: „Ја могу само да потврдим да нема повређених војника САД јер ми немамо припаднике војске САД укључене у борбе.“

Руско министарство одбране објавило је снимак, за који се чини да је систем Искандер, који ипаљује ракете чији циљ је био амерички „Патриот“.

Потом су руски и украјински медији објавили вест, позивајући се на Форбс, да су експлодирала два лансера са „Патриота“, највероватније убијајући сву посаду на целом систему.

Форб наводи да је ово први пут да су Руси успели да погоде амерички „Патриот“.

Извор: Б92