Свет

РУСИ ОВО ВИШЕ НЕЋЕ ДА ТРПЕ: Стиже брутална одмазда

Стални представник Републике Крим при председнику Русије, заменик премијера кримске владе Георгиј Мурадов, коментаришући речи пољског министра спољних послова Радослава Сикорског о присуству војних земаља НАТО-а у Украјини, рекао је да Кримљани верују у неизбежну одмазду за директну агресију савеза на Русију.

Раније је француски председник Емануел Макрон рекао да су лидери западних земаља разговарали о могућности слања трупа у Украјину, консензус још није постигнут, „али се ништа не може искључити”.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Касније је такође рекао да Француска „нема ограничења нити црвене линије“ по питању помоћи Украјини.

Сикорски је током викенда признао да су неке земље НАТО-а већ послале трупе у Украјину.

Званична представница руског Министарства спољних послова Марија Захарова је, коментаришући ове речи за РИА Новости, напоменула да „то више не могу да крију“.

– Признања Сикорског о учешћу војске низа земаља НАТО-а у војним операцијама против Русије са украјинског мостобрана Кримљани сматрају јасним доказом директне агресије ових конкретних држава на Русију. Војно особље ових земаља учествује у редовни напади на руску територију, наши грађани, укључујући децу, гину, старци, жене. Сматрамо да је одмазда неизбежна – рекао је Мурадов за РИА Новости.

Према његовим речима, ова признања указују на то да су учесници агресије већ прешли све „црвене линије“.

Извор: Информер

Ознаке