Свет

РУСИЈА ЗАТРАЖИЛА ХИТНУ СЕДНИЦУ СБ УН: На ивици директног сукоба са НАТО

Заменик сталног представника Русије при УН Дмитриј Пољански је рекао да би било лепо да представници НАТО-а у Савету безбедности објасне лукаву логику Алијансе

Русија је затражила да се 22. марта одржи седница Савета безбедности УН о Украјини како би се размотриле бројне неодговорне изјаве европских политичара који желе да ескалирају конфликт и подигну га на нови ниво, изјавио је заменик сталног представника Русије при УН Дмитриј Пољански.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Како је рекао, веома је тешко на другачији начин уопште протумачити речи француског председника Емануела Макрона који је рекао да је неопходно увести НАТО трупе у Украјину са циљем да се спречи крах кријевског режима.

Такође је споменуо и недавни инцидент када је пресечен разговор немачких официра о бомбардовању Кримског моста рекавши да је то била потврда да се амерички, британски и европски војници већ налазе на територији Украјине и помажу украјинској војсци да бирају циљеве за нападе.

„О свим тим питањима желимо да разговарамо са нашим западним колегама на седници 22. марта на посебној седници Савета безбедности“, додао је Пољански.

Он је рекао да би било лепо да представници НАТО-а у Савету безбедности објасне лукаву логику Алијансе.

„Прво су нам њени лидери рекли да НАТО треба да се прошири на Украјину, јер Русија неће напасти земљу чланицу НАТО-а. Данас чујемо да не може да се дозволи да Русија победи у Украјини јер ће после тога кренути даље и напасти НАТО. Где је бар мало разума у ​​вашим изјавама, господо, и бар нека доследност?, упитао је Пољански.

Извор: Медији