Свет

ЗАПАДНИ МЕДИЈ ОТКРИВА: Кијев пада, ево и када

Без повећања војне помоћи са Запада и промене стратегије Кијева, положај Оружаних снага Украјине може се нагло погоршати до лета, пише „Фореигн Аффаирс“.

Пробој руске војске на фронт постаје „прилично вероватан“ због слабе попуњености Украјине муницијом и људством.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Кијев је у истој кризи као и Русија после првих неуспеха у Украјини. Али, за разлику од Руске Федерације, Кијев и Запад нису били у стању да мобилишу своју војну индустрију и припреме велике резерве, наводи утицајни амерички лист.

Русија сада има „веома мало разлога да не настави офанзиву“. Оружаним снагама Украјине остало је још неколико места која су тако добро брањена као Авдијевка, „што значи да би руске офанзиве могле бити лакше у будућности“.

Руси незаустављиви

Руси појачавају притисак, покушавајући да успеју пре пролећног одмрзавања. Они такође користе недостатак граната и утврђења у украјинским оружаним снагама, нападају пре него што украјинске оружане снаге имају времена да се укопају.

„Ово је лош знак за Украјину и њене присталице. Ове офанзиве вероватно не би биле одобрене да Кремљ није сигуран у изгледе за успех. Другим речима, Русија предвиђа нове победе на бојном пољу“, пише аутор чланка.

Стратегија Руске Федерације је „спровођење вишеструких напада у циљу исцрпљивања снага Оружаних снага Украјине“.

Тренутни циљеви Руске Федерације су да дође до Покровска у ДНР, „да обезбеди кључне путне и железничке мреже“ и нападне украјинске оружане снаге код Краматорска и Славјанска.

Такође, руска армија ће вероватно покушати да напредује у региону Запорожја како би поништила резултате контраофанзиве Оружаних снага Украјине на Орехов, а на северу Руске Федерације покушаће да се приближи Купјанску, стоји у тексту „Фореигн Аффаирс“.

Украјина, поред хитних ињекција западне помоћи и изградње утврђења, треба да појача регрутацију у војску. „Нажалост, за проналажење више војника вероватно ће бити потребна непопуларна мобилизација“, наводи се у публикацији.

Извор: Медији

Ознаке