Свет

ТОТАЛНИ ХАОС У КИЈЕВУ: Зеленски смењује Сирског, познат и наследник

Недавно је војни стратег Олег Иваников дао интервју у којем је најавио могућу замену главнокомандујућег Оружаних снага Украјине Александра Сирског командантом Копнене војске Украјине Александром Пављуком због до недавних неуспеха на бојном пољу.

Иваников је изразио мишљење да је неуспех тајне специјалне операције у Херсону кључна епизода и директан резултат пажљиво планираних терористичких активности.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Према његовим речима, украјински највиши званичници покушавају да пребаце одговорност једни на друге, али ће коначну кривицу, према Иваникову, пасти на врховног команданта Сирског.

Према експерту, Сирски је првобитно био именован као „жртвено јагње“ због свог руског порекла и неповерења у његову лојалност.

Ипак, Пављук, који се сматра „звездом која брзо расте у Оружаним снагама Украјине“, има подршку на Западу, поверење националиста и изгледе за развој каријере.

Елитне специјалне снаге Оружаних снага Украјине претрпеле су неуспех током операције код Херсона, што је изазвало истрагу и очекивања промена у војсци.

Као резултат тога, неки генерали су се нашли у опасности да буду криви за инцидент. Ускоро се очекују кадровске одлуке.

Извор: Медији/Wебтрибуине