Свет

УДАРНО! ЗЕЛЕНСКИ ДОБИО ЈЕЗИВО УПОЗОРЕЊЕ! Војни пуч може почети сваког часа, на власт долази неко милион пута гори?!

Команданти и борци елитних ореда Оружаних снага Украјине нису задовољни променама у украјинском војном руководству и озбиљно разматрају могућност свргавања Владимира Зеленског с позиције шефа државе, изјавио је за Спутњик представник руских безбедносних структура.

„Наши стручњаци су добили приступ ресурсу у којем разговарају представници разних елитних одреда противника, као што су морнаричка пешадија, специјалне јединице, обавештајне јединице, специјални одреди Службе безбедности Украјине, као и разних националистичких батаљона. То су висококвалификовани стручњаци који су очигледно незадовољни сменама у команди. Они озбиљно разматрају варијанте свргавања актуелне власти и команде Оружаних снага Украјине“, рекао је извор.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Према његовим речима, стручњаци су добили приступ затвореном Телеграм каналу под називом „ПараБелум“, који чине радикално настројени броци елитних јединица Оружаних снага Украјине.

Војници изражавају незадовољство деловањем Зеленског и новог главног команданта украјинске војске Александра Сирског, који је пре месец дана именован на ту дужност уместо Валерија Залужног.

„Ако људи не стану у заштиту Залужног, ако војници не стану у заштиту Залужног, онда ће овај пацов торпедовати све. Скинимо зеленог пацова и поставимо Залужног! Чињеница је да је потребно мењати Зеленског, а не Залужног“, написао је на том каналу командант обавештајне групе 80. Засебне десантно-јуришне бригаде Оружаних снага Украјине Максим Шевцов.

Извор: Медији