Русија

ЗАХАРОВА ПОБЕСНЕЛА: „Једна смрдибуба стално нешто покушава да поквари“!

Марија Захарова (Фото: Јутјуб)

Званична представница руског Министарства спољних послова говорила је о мешању Запада у председничке изборе у РФ, о протеривању руских дипломата из иностранства и нападу кијевског режима на Белгород

Цео свет широм отворених очију гледа како Руси бирају свог председника, али једна „мала, али смрдљива буба“, стално покушава да нешто поквари, да нашкоди Русији на сваки могући начин, оценила је званична представница руског Министарства спољних послова Марија Захарова, говорећи о мешању Запада у изборе у Русији које „нема преседана“.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

На овим председничким изборима има приметно мање бирачких места у иностранству, јер непријатељски режими покушавају да учине све како би спречили изборе, заплашили држављане Русије и извршили политички притисак, премда неуспешно, оценила је Захарова.

„Није само политички, они и физички дају све од себе да се све горе наведено деси“, додала је Захарова.

Западне власти су с истим циљем протерале многе руске дипломате, навела је она.

Москва је од почетка знала да ће се Запад мешати у онлајн гласање на председничким изборима у иностранству, па је одлучила да тамо гласање спроводи уз лично присуство бирача, нагласила је.

Пре неколико месеци су западни званичници кренули са изјавама да „нико неће дозволити да Москва одржи председничке изборе у иностранству“, подсетила је Захарова.

То да ли ће држављанима Русије у иностранству бити омогућено гласање није питање ничијег „личног гледишта“, то су обавезе према Бечкој конвенцији о дипломатским односима, јер је право на изражавање воље и учешће на изборима управо оно људско право на коме почива цела демократија, објаснила је.

Из Вашингтона се одлучује какву ће политику у односу према Русији заузети земље ЕУ, додала је Захарова.

Изјаве западних званичника како не признају изборе у Руској Федерацији је само њихов проблем, нагласила је Захарова.

Запад се окренуо екстремизму у покушају да поремети изборе у Русији, указала је званична представница руског Министарства спољних послова.

Кијевски режим удара на Белгород да би омео гласање, додала је Захарова.

Извор: Медији