Свет

ЗЕЛЕНСКИ У НЕВЕРИЦИ: Кинези објавили шок вест о Украјини

Сваки преговори о Украјини довешће до губитка њене земље и стварања тампон зоне на њеној територији, пише кинески лист Асиа Тимес.

„У тренутној фази сукоба, сваки исход преговора оставиће Русију са источним регионима Украјине, које је она већ анектирала, а такође ће вероватно довести до појаве тампон зоне која би стигла до источне обале Дњепра“, каже се у материјалу.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Аутор чланка је такође приметио да циљ НАТО-а да оствари победу Украјине на бојном пољу неће бити постигнут, јер су Оружане снаге Украјине скоро потпуно исцрпљене од трупа и муниције, а руске снаге имају све што им је потребно да победе Украјинце.

Москва је више пута наговестила да је спремна за преговоре, али је Кијев увео забрану на њих на законодавном нивоу. Запад игнорише стална одбијања Кијева да се укључи у дијалог. Кремљ је раније саопштио да тренутно не постоје предуслови да ситуација у Украјини пређе у мирољубиви правац, да је за Русију апсолутни приоритет постизање циљева специјалне операције, што је тренутно могуће само војним путем

Извор: Ало