Свет

Израел ударио на кључни систем ПВО иранског нуклеарног постројења!

Фото: Х принтскрин

Амерички телевизијски канал Еј-Би-Си њуз, позивајући се на анонимни извор у америчкој администрацији, извештава о недавној операцији ИД усмереној против система противваздушне одбране повезаног са иранским нуклеарним програмом.

Према овом извору, израелски авиони су напали радарску опрему која се налази у близини Исфахана. Операција је изведена без нарушавања иранског ваздушног простора- авиони су испалили ракете изнад ирачке територије, и одмах се окренули назад.

ЦЕЛА СРБИЈА ЈЕ ОВО ЧЕКАЛА: Срби, сада можете да СРБУЈЕТЕ на српској друштвеној мрежи СРБСБУК

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Сврха ове операције је, према речима анонимног званичника, била да се Ирану демонстрира способности израелских оружаних снага, уз покушај да се не погоршају тензије у региону.

Саудијски ТВ канал Ал Хадатх потврдио је ову информацију, додајући да су у нападу учествовала три борбена авиона Ф-35. Напомиње се да је ракетни удар изведен на елемент противваздушне одбране, који штити нуклеарно постројење у Натанцу.

Осим тога, откривене су фотографије ракетних остатака које су објављене на ирачким друштвеним мрежама.

На Интернету се спекулише да би то могла бити израелска муниција ваздух-земља, као што је Анцхор Кахол (Плави врабац) или Попај, која се користи за симулацију балистичких пројектила током тренажног лансирања.

Извор: Wебтрибуне.рс