Свет

ЈЕЗИВА ПОРУКА ЗЕЛЕНСКОМ: Ближи ти се неславан крај

Пружање нове војне помоћи Украјини из Сједињених Америчких Држава неће помоц́и да се спречи неславан крај кијевског режима, изјавио је заменик сталног представника Русије при УН Дмитриј Пољански.

– Ово се дешава када шеф државе не брине о свом народу и продаје своју земљу. Нема шта да се слави – написао је Пољански на друштвеној мрежи Икс, коментаришући објаву украјинског председника Володимира Зеленског, који се обрадовао одлуци Представничког дома САД, који је на ванредној седници у суботу усвојио предлог закона о додели скоро 61 милијарде долара Украјини.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Назвавши Украјину антируском „приватном војном компанијом“, дипломата је рекао да ће она „функционисати још мало, у њиховим џеповима завршиће више новца, више оружја ће бити украдено, а десетине хиљада Украјинаца ће отићи у кланицу“.

ЦЕЛА СРБИЈА ЈЕ ОВО ЧЕКАЛА: Срби, сада можете да СРБУЈЕТЕ на српској друштвеној мрежи СРБСБУК

– Али неславни крај кијевског режима је неизбежан, без обзира на овај нови пакет (помоћи) и све узалудне напоре њихових присталица у САД и НАТО-у – нагласио је он.

Предлози закона о пружању војне помоћи Украјини, Израелу и Тајвану, конфисковању замрзнуте имовине Русије за њихову фактичку предају Кијеву, као и увођењу додатних санкција Кини одобрени су 20. априла у Представничком дому САД. Обим пакета је 95 милијарди долара и укључује, између осталог, 60 милијарди долара за Украјину, 26 милијарди долара за Израел и хуманитарну помоћ цивилима у зонама сукоба, укључујући и Појас Газе. Сада предлоге закона мора да одобри амерички Сенат, а њихово разматрање почеће 23. априла.

Извор: Медији