Свет

МОСКВА СЕ ОГЛАСИЛА: Напали смо, ово је одмазда за све! (ВИДЕО)

Фото: Јутјуб

Руска војска извела је преко ноћи масиван прецизан удар на циљеве украјинске енергетске инфраструктуре, постигавши своје циљеве, саопштило је Министарство одбране.

Због тога је заустављено деловање украјинских војно-индустријских објеката, а такође је поремећено пребацивање резерви у зоне борбених дејстава и отежано снабдевање Оружаних снага Украјине горивом.

ЦЕЛА СРБИЈА ЈЕ ОВО ЧЕКАЛА: Срби, сада можете да СРБУЈЕТЕ на српској друштвеној мрежи СРБСБУК

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Напад је био одговор на покушаје кијевског режима да оштети руску нафтну и гасну индустрију и енергетске објекте, нагласило је Министарство одбране.

Ове наводе потврђује и координатор тајне организације која делује у интересу руских власти на територији коју контролише Украјина, Сергеј Лебедев.

Погођена је локација Оружаних снага Украјине у делу Запорошке области који контролише Кијев, рекао је Лебедев и појаснио да је руски удар погодио формације које је украјинска команда планирала да пребаци у Работино.

А у самом Запорожју је погођен енергетски објекат украјинског олигарха Рината Ахметова, додао је Лебедев.

У Кијевској области у близини украјинске престонице се чуло неколико експлозија, погођена је погођена Трипољска термоелектрана, једна од највећих у Украјини, навео је координатор тајне организације.

Јака експлозија одјекнула је и у Житомирској области, на периферији Житомира, открио је он.

– Херсон је добио један снажан ударац са гласном експлозијом у зони железничке станице, чекамо детаље – додао је Лебедев.

Тајна организација је забележила и удар на украјинску касарну на периферији Лавова, тамо се упутио велики број возила хитне помоћи. У Лавовској области је погођен и град Стриј. Тамо је долетело пет ракета, једна је погодила термоелектрану, а остале, највероватније, места размештања Оружаних снага Украјине.

У Харковксој области и селу Есхар је чак осам ракета ударило на термоелектрану и државну обласну електрану, оба та електроенергетска објекта тренутно не раде, потврдио је Лебедев.

Чуле су се експлозије је и граду Бурштину у Ивано-Франкивској области, где се налази термоелектрана која снабдева тај и суседне регионе, навео је координатор тајне организације.

Извор: Медији