Свет

РУСИ НАПАЛИ ЗАПОРОЖЈЕ: Има мртвих (ВИДЕО)

Украјинци дроном ударили на НЕ Запорожје, Руси се жалили ИАЕА

Три особе су убијене и једна рањена у данашњем нападу руских трупа на град Хуљајполе у области Запорожје, саопштио је гувернер те области Иван Федоров на друштвеној мрежи „Телеграм“.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Он је навео да су два мушкарца и једна жена преминули под рушевинама погођене куће током напада трупа на град Хуљајполе, а да је један мушкарац хоспитализован, преноси Кијев Индепендент.

– Непријатељ свакодневно гранатира насеља на линији фронта – казао је Федоров, упозоравајући да је потребно евакуисати цивиле који живе у близини фронта. Нападнути град Хуљајполе налази се десет километара северно од фронта, а 90 километара југоисточног од центра области Запорожје.

Руске власти обавестиле ИАЕА о нападу дроном на нуклераку Запорожје

Руске власти које контролишу нуклеарну електрану Запорожје у Украјини обавестиле су званичнике Међународне агенције за атомску енергију (ИАЕА) о нападу дроном на нуклерку који се данас догодио, саопштила је Агенција.

– ЗНПП је обавестила стручњаке ИАЕА да је данас на лицу места експлодирао дрон. Таква детонација је у складу са запажањима ИАЕА – навела је Међународна агенција за атомску енергију на платформи X (Твитер), пренео је Ројтерс.

Генерални директор ИАЕА Рафаел Гроси позвао је на уздржавање од акција које могу да угрозе нуклеарну безбедност. Дронови Оружаних снага Украјине напали су неколико објеката Запорошке нуклеарне електране, саопштили су раније данас представници нуклеарке.

У извештају се појашњава да су 20 минута пре напада инспектори ИАЕА обишли овај простор у делу кантине. Претходни напад на ову нуклеарну електрану био је 5. априла.

Извор: Танјуг