Свет

ТЕЖАК УДАРАЦ РУСИЈИ: Уништен конвој руских оклопних возила, 50 Руса страдало (ВИДЕО)

Фото: Х принтскрин

Заробљен је један руски тенк

Украјински војници уништили су конвој руских оклопних возила у североисточној Украјини, објавиле су украјинске војне власти.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Украјинска војска усредсредила се на оклопну колону у близини украјинских положаја код источног града Кремина, који је под контролом Русије, објавила је бригада Азов, која је сада део украјинске Националне гарде, у саопштењу у суботу.

Русија је средином октобра 2023. покренула напад на доњецки град Авдијевку, а средином фебруара заузела је ово стратешко насеље.

– Војници 12. бригаде Азова и 95. ваздушно-јуришне бригаде разбили су непријатељски конвој у близини села Терни – објавила је бригада Азов. Руске снаге изгубиле су 11 комада опреме, а украјинска бригада узела је тенк Т-72Б2М, јавила је пресс служба Азова.

Укупно је убијено 50 руских бораца, додала је бригада поделивши снимак који наводно приказује напад.

Чини се да видео приказује украјинске дронове камиказе како иду према оклопним возилима док дронови у ваздуху снимају експлозије. Чини се да последњи кадар у видеу приказује заробљени руски тенк.

„Њузвик“ није могао независно да провери тврдње бригаде, као ни снимке које су објавили борци. Руско Министарство одбране није ништа коментарисало.

Извор: Srbija Danas/Index.hr