Свет

ТЕЖАК УДАРАЦ УКРАЈИНИ: Руси оборили 240 дронова и то није све

Група „Запад“ је за претходна 24 часа одбила четири контранапада групе „Азов“ у насељу Григоровски у ДНР, услед чега је елиминисано до 25 украјинских војника, уништена два камионета и артиљеријско оруђе „гвоздика“

Руски ПВО системи су током протеклог дана оборили 240 украјинских дронова, а успешним дејствима јединица групе снага „Југ“ потпуно је ослобођено насеље Новомихајловка у Доњецкој Народној Републици и побољшан тактички положај дуж линије фронта, саопштило је Министарство одбране Русије.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Група „Запад“ је за претходна 24 часа одбила четири контранапада групе „Азов“ у насељу Григоровски у ДНР, услед чега је елиминисано до 25 украјинских војника, уништена два камионета и артиљеријско оруђе „гвоздика“.

ЦЕЛА СРБИЈА ЈЕ ОВО ЧЕКАЛА: Срби, сада можете да СРБУЈЕТЕ на српској друштвеној мрежи СРБСБУК

Група снага „Центар“ одбила је девет контранапада украјинске војске, услед чега је и рањено 365 војника, а уништено је борбено возило пешадије „мардер“, 12 аутомобила, хаубица Д-30, три станице за радиоелектронско ратовање „нота“ и „буковел АД“.

У дејствима групе „Исток“ украјинске снаге изгубиле су до 95 војника и хаубицу ФХ-70, док је група „Дњепар“ уништила три украјинске бригаде, услед чега је погинуло и рањено до 45 украјинских војника.

„Група снага ‘Југ’ одбила је три контранапада украјинске војске у ДНР. У борбама је погинуло и рањено до 410 украјинских војника, а уништено девет аутомобила, самоходно артиљеријско оруђе ‘гвоздика’, станица за радиоелектронско ратовање ‘анклава’ и складиште муниције“, наводи се у саопштењу.

Руске снаге уништиле су положаје украјинске ПВО и складиште беспилотних чамаца, док су групе „Југ“ и „Центар“ руске војске побољшале тактичке положаје, а групе „Исток“ и „Запад“ заузеле повољније положаје.

Извор: Медији