Србија

ГРАД И ПИЈАВИЦЕ ХАРАЈУ СРБИЈОМ: Хитно упозорење РХМЗ

Фото: Фејсбук принтскрин

Широм Србије и данас невреме! У Свилајнцу је град падао читавих десет минута, грмело је и севало без престанка, а код Алексинца грађани су снимили пијавицу! У Крушевцу су пале огромне количине кише за кратко време, улице су поплављене, возила се једва крећу. У Трстенику велики град.

– Био сам у Крушевцу сад кад је падала киша. Ово није нормално провала облака. Река по путевима – каже један од грађана који се затекао у овом граду.

 

Прикажи ову објаву у апликацији Instagram

 

Објава коју дели 192.RS (@192_rs)

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Како нам јављају читаоци, до мало пре велико невреме је било у Свилајнцу.

 

Прикажи ову објаву у апликацији Instagram

 

Објава коју дели 192.RS (@192_rs)

– Пада град већ десетак минута, јако грми и сева – јављају нам грађани.

У месту Марковац код Велике плане, такође пљушти киша и као да је мрак пао усред бела дана.

Ново упозорење РХМЗ издато у 14.10 сати

„У наредна два сата на западу Бачке и Срема, у Поморавлју, као и понегде у западној и југозападној Србији променлјиво облачно, местимично са кишом и локалним плјусковима са грмлјавином“, наводи се на сајту РХМЗ.

Због стравичног невремена, проглашена ванредна ситуација у Пожеги

Због невремена које је претходних дана погодило општину Пожега, Штаб за ванредне ситуације те општине донео је одлуку да прогласи ванредна ситуација на простору девет месних заједница.

– Ванредна ситуација проглашена је у Глумачу, Тврдићима, Висибаби, Доњој Добрињи, Тврдићима, Рупељеву, Отњу, Узићима и Љутицама – потврђено је за РИНУ у Градској управи Пожеге.

Упозорење за Београд

„На подручју Београда у наредна два сата облачно, повремено са кишом и локалним плјусковима“, најновије је упозорење Републичког хидрометеоролошког завода (РХМЗ) које је издато у 12.45. Пљускови би, тако требало да стану око 14.45 сати.

Такође, пише на сајту РХМЗ, цело послеподне биће променлјиво облачно, местимично са кишом и локалним плјусковима са грмлјавином широм Србије.

Због временских прилика данас је у целој Србији на снази жути метеоаларм. Односи се на две појаве – пљускове и грмљавине.

Пљушти и на путу Параћин-Зајечар, пуно је воде и блата на путевима.

За викенд стабилизација времена

За викенд и почетком следеће седмице делимична стабилизација времена, најављује РХМЗ.

„У већини места биће суво уз дуже сунчане интервале, осим на западу, југозападу и југу Србије где ће бити променлјиво облачно понегде са краткотрајном кишом, плјусковима и грмлјавином. За викенд ће у кошавском подручју поново дувати умерен до јак југоисточни ветар“, наводи РХМЗ.

Извор: Блиц