Свет

СТРАХОВИТ НАПАД РУСА: Збрисани су

Фото: Јутјуб

Два села у Харковској области доспела су под руску контролу, а јуришне групе руских снага почеле су да напредују у региону истовремено из пет праваца. Ова информација долази из руских извора, нема званичне поруке Министарства одбране Русије.

Према последњим подацима, села Стрелеча, која се заправо налази на граници са Русијом, као и Гатишче у Волчанској области дошла су под пуну контролу руских трупа. Извештава се да су раније у Стрелечу биле Оружане снаге Украјине, село је било добро утврђено. Нема података о Гатишчу.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Село Стрелеча је потпуно прешло под контролу руских снага, ако је веровати руским изворима. Активни напади се настављају на многим местима. Авијација подржава руски напад.

ЦЕЛА СРБИЈА ЈЕ ОВО ЧЕКАЛА: Срби, сада можете да СРБУЈЕТЕ на српској друштвеној мрежи СРБСБУК

Украјинска војска чека улазак главних снага руске војске, позивајући становништво Харковске и Сумске области да се евакуише у позадинске области. Руси позивају украјинске војнике да се предају ако не желе да умру.

– У правцу Харкова и Доњецка добићете самоубилачка наређења. Неко ће бити преварен да се бори до смрти, где неће бити помоћи и шансе. (…) Одбијте, иначе ћете сви умрети. Предаја или повлачење – пише ТГ-канал „Џокер ДНР“

Истовремено, украјински председник Володимир Зеленски позвао је становништво на дисциплину и смиреност, истакавши да су Оружане снаге Украјине спремно дочекале руске нападе.

– Русија је покренула талас контраофанзивних дејстава у овом правцу. Украјина их је тамо дочекала са нашим трупама, бригадама и артиљеријом. Они су појачали своје снаге у овом правцу, то је чињеница. Али наша војна команда је знала за то и дочекала непријатеља артиљеријском ватром – рекао је Зеленски, преноси Укринформ.

Извор: ТВ Фронт