Свет

СВЕТ НА НОГАМА: Француска послала Легију странаца у Украјину

Мало је вероватно да ће Руси дуго толерисати повећање броја француских трупа, чак и ако су у питању војници Легије странаца, наводи Стивен Брајен

Француска је послала војнике из своје Легије странаца у Украјину, тврди бивши помоћник заменика министра одбране САД Стивен Брајен у чланку за „Ејжа тајмс“.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

„Они су били распоређени као подршка 54. Посебне механизоване бригаде украјинских оружаних снага у Славјанску. Француски војници су регрутовани из 3. француског пешадијског пука, једне од главних јединица Легије странаца“, навео је Брајен.

ЦЕЛА СРБИЈА ЈЕ ОВО ЧЕКАЛА: Срби, сада можете да СРБУЈЕТЕ на српској друштвеној мрежи СРБСБУК

Он такође тврди да је прва група војника из француске јединице већ учествовала у борбама са руским јединицама у Донбасу.

„Мало је вероватно да ће Руси дуго толерисати повећање броја француских трупа, чак и ако су у питању војници Легије странаца. Не знамо како ће Руси на то да одговоре“, резимирао је аутор чланка.

Средином марта Министарство одбране Русије саопштило је да је током специјалне војне операције у Украјину стигло 13.387 страних плаћеника како би учествовало у борбама на страни кијевског режима. Током овог периода ликвидирано је 5.962 милитаната.

Извор: Медији