Србија

ШОКАНТНА ИСПОВЕСТ ДЕВОЈКЕ КОЈУ ЈЕ ЗЛОСТАВЉАО СВЕШТЕНИК ПОТРЕСА СРБИЈУ!

Свештеник из Беле Цркве Ј. Ц. оптужен је да је непримерено додиривао девојчицу (14) у цркви. Он се терети, за сада, за полно узнемиравање, а по налогу тужилаштва забрањен му је прилазак девојчици и њеној породици. У исповести за Информер девојчица је до детаља објаснила шта се тог дана, 3. јанура дешавало у црквеној исповедаоници.

Са девојчицом смо разговарали у присуству њене мајке, која нам је на самом почетку разговора објаснила, да је девојчицу водила у цркву и код свештеника, који је и крстио да мало разговара са њом.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Девојчица је како је мајка објаснила, имала питања на која она није имала одговоре, али и да би се опустила јер је у последње време била затворена.

– Мислила сам да ће се кроз веру оплеменити и да ће јој вера дати снагу да буде јача у животу, али и да буде на правом путу – објаснила је мајка док је поред ње седела девојчица.

Девојчица нам је такође на почетку навела да жели да каже шта се десило јер не жели да нека њен другарица или било која друга девојчица прође кроз сличну ситуацију.

– До тада сам била у цркви можда 10 пута, у првим одласцима сам била са мамом, али сам касније када сам се ослободила ишла сама. Последњих неколико наших разговора често је на моја питања прелазио на тему полних односа, али када је видео да ме та тема не интересује брзо је мењао. Причао је о полном органу како је то лепо, како то девојке и жене воле … – прича стидљиво девојчица и додаје:

– Последњи пут отишла сам 3. јануара, понела сам му неку књигу мислећи да би волео да је прочита, али и како би могли да коментаришемо о тој теми. У цркву сам одлазила тражећи одговоре на питања живота после смрти и како се Бог уклапа у причама са васионом. Нека од мојих питања су била и зашто је на неким иконама троугао уместо ореола… све ме је то занимало. Не могу да објасним из ког разлога – објашњава девојчица, док поред ње седи мајка којој је првој испричала шта се десило.

Према њеним речима тог кобног дана били су у просторији која је заправо исповедаоница.

– Седео је на метар, преко пута мене причалли смо, али ме је заболео врат, пожалила сам се тек онако, а он је пришао и почео да ми притиска врат, како би ме бол пустила. Није прошло много времена спустио је руку на моје груди : „Ово девојке узбуђује. Да ли и тебе узбуђује ово што ти радим?“ – прича девојчица и додаје да му је рекла да је не узбуђује, али и да се истовремено скаменила од страха и срамоте.

– Не могу да опишем тај бол у грудима који се појави, и срамоту, нисам стигла ништа више да кажем, а он је онда спустио руку … једва сам смогла снаге да му кажем да имам циклус и тада је повукао руку. Устао је откјучао врата и изашли смо напоље, била сам ван себе од страха, Нисам знала како да се понашам, нити да су врата била закључана, а он је рекао да то мора да остане међу нама… – испричала је девојчица седећи поред мајке, која нас уверава да ће се борити до краја како би њена ћерка била последња девојчица која је имала овакво искуство.

Девојчица је, када је изашла из цркве отишла код баба -тетке а потом и кући.

– Било ме је срамота. Нисам знала да ли да кажем мами, али сам ипак то одлучила да урадим како се не би поновило јер нисам желела да се понови све то – рекла је девојчица плачним гласом.

Мајка је одмах обавестила полицију, дале су изјаву у полицијској станици. Обавештено је тужилаштво и Центар за социјални рад и тренутно се утврђује шта се тачно доодило.

Како смо сазнали, и раније објавили Основно јавно тужилаштво у Вршцу је на основу мајчине пријаве покренуло предистражни поступак против свештеника Ј.Ц. На предлог тужилаштва, суд је свештенику изрекао меру забране приласка и комуницирања са девојчицом, као и посећивање места на ком се окупљају малолетници.

Уколико буде осуђен за полно узнемиравање, прети му од три месеца до три године затвора.

Поп: Све је лаж, смештају ми аферу!
Свештеник Ј.Ц. за Информер тврди да је невин и да је девојчица све измислила, као и да му са родитељима „смешта аферу“?!

– Ноторна је лаж да сам непримерено дирао ту девојчицу. Она је с родитељима тражила помоћ од мене, није јој психички било добро, хтео сам да јој помогнем да се отвори мало. Понављам, цела пријава је лажна, а ако се испостави да је то тачно, спреман сам главу да ставим на пањ – казао је Ј.Ц.

 

 

Извор: Информер