Спорт

ШПАНЦИ СВОМ СНАГОМ УДАРИЛИ НА ЂОКОВИЋА! Новак радио оно што НИЈЕ СМЕО, намештају му САНКЦИЈЕ!

Први тренинг Новака Ђоковића на терену у Марбељи од почетка пандемије корона вируса направио је велику полемику у Шпанији.

Ђоковић се из САД преместио у Шпанију на почетку целе ситуације са вирусом Цовид-19 где је до недавно био у потпуној изолацији.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Међутим, из ње је изашао и у понедељак одрадио први тренинг на шљаци, што су испратили и локални папараци. Спорна ствар је што је тако нешто у Шпанији забрањено до 11. маја, на шта је на сав глас подсетио шпански лист „Ас“.

– У теорији, спортски терени се не могу отворити до прве фазе попуштања мера, а тренинзи морају бити индивидуални. Заправо, Шпанска тениска федерација је у свом саопштењу јасно ставила до знања да нико, ни савезни, ни професионални тенисери, не могу да тренирају на теренима. Тако да нема дилеме да ли би Ђоковић, који није шпански резидент, требало да се држи ових прописа, којих би сваки приватни клуб требало да се држи, пише „Ас“.

На Инстаграму је Новак поделио видео снимак тренинга на ком спарингује са тенисером Карлосом Гомезом Ерером, због чега Шпанци указују на кршење мера српског играча који је то могао да ради са имагинарним ривалом, односно роботом у виду избацивача лоптица.

Шпанци пишу и да Новак сигурно има дозволу клуба да тренира на приватном терену, али да то не би смео да чини с обзиром на кровне одлуке.

Извор: sport.blic.rs