Србија

ЛАВРОВ У БЕОГРАД ДОНОСИ ПОНУДУ ПУТИНА! Ево шта ће се десити са Косовом

Сергеј Лавров 18. јуна долази у Београд да пренесе недвосмислен став руске федерације. Прва посета руског шефа дипломатије некој земљи после епидемије короне

ЈЕДАН од доказа да Русија и Србија имају одличне политичке односе јесте то што ће први лет у иностранство после „паузе“ због епидемије вируса корона бити посета Сергеја Лаврова Београду, 18. јуна. Током дводневног боравка у нашој земљи, Лавров ће се срести са домаћином, шефом дипломатије Ивицом Дачићем, а главни сусрет биће са председником Александром Вучићем.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Сарадња двеју држава на свим пољима и актуелна питања на Балкану, пре свих косовско, теме су које ће се наћи на столу.

Само пет дана после посете Лаврова, председник Вучић биће на Паради победе у Москви, 24. јуна, где ће се срести са руским лидером Владимиром Путином.

Већ је познато када ће доћи и до њиховог следећег састанка, јер је Путин потврдио да ће у октобру доћи у радну посету Србији током које ће присуствовати централној државној церемонији поводом завршетка радова у Храму Светог Саве на Врачару. Као што је познато, Русија је уложила велики новац у осликавање Храма и руски уметници раде на украшавању куполе, која ће бити у мозаику од стакла и камена.

Извор: Новости.рс