Србија

Шокантни детаљи! ОВАЈ ЧОВЕК ЈЕ ЗА БЕЛИВУКА ПРИКРИВАО ТРАГОВЕ ИЗ КУЋЕ СТРАВЕ? Ево шта је признао!

Ухапшен Божидар Столић, који је учествовао у прикупљању доказа о убиствима у кући страве и саслушавао породице несталих, сумња се да је преносио информације вођама клана Звицеру, Беливуку и Миљковићу.

Божидар Столић, инспектор за крвне и сексуалне деликте у СБПОК који је директно био укључен у истрагу и хапшење клана Вељка Беливука и Марка Миљковића, приведен је јуче због сумње да је тајне податке одавао припадницима кавачког клана.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Како се сазнаје, Столић је директно учествовао у прикупљању доказа о зверским убиствима у кући у Ритопеку и на том случају је радио све до јуче.

Четири убиства

– Столић је међу првим инспекторима који су ушли у кућу у којој је, како се сумња, убијено најмање четворо људи. Радио је на прикупљању доказа и трагова, и самим тим био упознат са сваком информацијом, сваким трагом који полиција има против Беливука и осталих чланова групе – открива извор.

Према његовим речима, Столић се сумњичи за злоупотребу положаја, проверава се да ли је само преносио информације члановима клана који су били на слободи, вођи кавачког клана Радоју Звицеру и његовим сарадницима, или је евентуално учествовао и у прикривању трагова.

– На месту злочина, ком је приступ имао ограничени број људи, он је био у могућности и да контаминира, односно склања трагове, што се догодило и током првог поступка који се водио против Беливука и Миљковића, после ког су, захваљујући уништеним доказима са лица места, ослобођени оптужби за убиство Властимира Милошевића на трамвајским шинама у центру Београда – подсећа саговорник.

Овај полицајац, осим што је имао задатак да прикупља доказе, директно је радио и на узимању изјава од породица младића који се налазе на списку више од десеторице несталих, о чијим се судбинама ништа не зна до данас.

– Био је у прилици и да међу првима чује како су њихови супрузи, синови и браћа нестали. Саслушавао је оштећене и тачно знао да ли и на кога сумњају – додаје он.

Признао да је кртица

Криминална група Вељка Беливука и Марка Миљковића, подсетимо, ухапшена је 4. фебруара и терети се за најтежа кривична дела.

– Истог дана Столић је био у Ритопеку. Интересантно је да су Беливук и још неколико припадника групе пресретнути у тренутку када су кренули ка Руднику да сакрију трагове, али и да у првом наврату у кући уопште није пронађена просторија за мучење, у којој је била индустријска машина за млевење меса – каже саговорник, не желећи да открива да ли је и то предмет истраге против Столића.

Према незваничним информацијама, инспектор је суочен са доказима који су у међувремену прикупљени против њега, наводно признао је да је годину дана био кртица и да је најпре Беливуку и Миљковићу, док су били на слободи, преносио информације, а касније, када су ухапшени, њиховим сарадницима.

– Признао је да је све то радио из једног разлога – јер је за то био добро плаћен – открио је извор.

 

 

 

 

 

 

Извор: Курир.рс/Srbijadanas.com