Србија

Језиво! НОВА МИСТЕРИЈА У СЛУЧАЈУ МАТЕЈА ПЕРИША! Обрисан „Вајбер“ са његовог телефона! Иза свега се крије…

Фото: Фејсбук принтскрин

Телефон Матеја Периша једна је од највећих мистерија од његовог нестанка, а сада се појавила још једна чудна информација. Наиме, Вајбер апликација на овом уређају, а на којој је младић последњи пут био доступан 22. јануара, је деинсталирана!

За сада није познато ко би и због чега то могао да уради, али оно што је познато је да апликацију из телефона не брише произвођач након краћег некоришћења већ њено деактивирање мора обавити корисник, односно, неко ко на неки начин има приступ систему телефона.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

На популарном „Воцапу“ и даље стоји Матејев налог.

Мистерија сигнала

Телефон несталог Сплићанина од самог почетка је велика енигма. Према полицијским подацима, сигнал овог уређаја регистрован је у ноћи 31. јануара на шеталишту код Саве, где се претпоставља да је Матеј ушао у воду, иако га камере нису снимиле како то ради. Следећи сигнал „ухваћен“ је око 2,5 сата касније, неколико километара даље, код Великог ратног острва.

Многима је ова информација звучала чудно, с обзиром на то да, уколико је Матеј ушао у Саву и потонуо, а телефон му је том приликом био у џепу, не би могао толико времена касније да даје сигнал. Ове наводе потврдили су и из компаније која је произвела телефон несталог Сплићанина.

Још једном је јавност била шокирана када се појавила информација да је Матеј Периш био „онлајн“ на Вајберу 21. јануара, након 22 дана потраге.

Тада је његов отац Ненад Периш објаснио укратко о је заправо реч.

– Упознат сам са тим од стране полиције. Ради се о активностима које полиција спроводи у склопу истраживања свих детаља о овом случају – рекао је Ненад Периш.

Последњих дана, јавност је узбуркала порука манекенке која је објавила да је у Минхену видела младића који невероватно подсећа на Матеја Периша.

Она је рекла да је младић подизао новац са банкомата и да га је видела и њена мама, која је такође помислила да је у питању нестали Сплићанин.

„Близанац“ у Минхену

– Са мном је била и моја мама, која га је такође видела, а пошто чита вести, знала је како Матеј изгледа и рекла ми је, након што је поред нас прошао 3. пут, ‘Молим те ,позови неког јер тај човек има њега као ја тебе’, мислећи на његовог оца Ненада – рекла је она.

Она је после објавила на Инстаграму да је видела младића и замолила пратиоце да јој кажу ако знају колико је Матеј висок, како би боље упоредила са дечком кога је видела на улици.

– Испоставило се по опису људи који су ми писали да је заиста тако висок. После сам покушала да ступим у контакт са полицијом и један од мојих пријатеља из света моде ми је дао контакт, али за сада нисам успела да причам ни са ким – каже девојка.

Она додаје да у недељу долази у Београд, па ће овде покушати да пријави оно што је видела.

– Свакако летим за Београд у недељу па ћу да одем до полиције јер верујем да је свака информација битна. Жао ми је сто нисам дозволила мами да га слика, било ми је баш непријатно …надам се да ће полиција да уради своје и надам се да је то он, ако није онда је близанац, просто је невероватно колико личе – рекла је девојка.

Како су у петак објавили хрватски медији, тамошња полиција у сарадњи са колегама из Немачке проверава ове наводе.

Потрага не јењава

Подсетимо, Матеј Периш нестао је 31. децембра у Београду након што је изашао из клуба у којем је био са друштвом.

Утврђено је да је дошао до обале Саве, али камере га нису снимиле како улази у воду. Од тада траје интезивна потрага за њим, а у Београду је све време његов отац Ненад Периш који из дана у дана чека вести о свом сину.

Од првог дана потраге, никоме није јасно зашто је Матеј усред ноћи истрчао напоље, без јакне, никоме се не јавивши, претрчао неколико километара, дошао до Саве, а онда, како се претпоставља, ушао у воду.

 

 

 

 

 

 

Фото: Фејсбук принтскрин
Извор: Информер.рс