Издвајамо Православље

СРБИ, ДАНАС СЛАВИТЕ СВЕТОГ ЛУКУ! ВЕЛИКИ ГРЕХ! САТАНИЗАМ – Православни свештеник открио шта ће се десити Србима који славе Ноћ вештица

– Ноћ вештица није никакав дечији карневал, то је пагански празник! Ту ноћ се одигравају сатанистички ритуали где се дешавају стравична жртвовања људи. Многи у овом празнику не виде ништа страшно, међутим, православна црква је већ упозоравала на то да се на овакав начин врбују деца – каже свештеник Јова, који сматра да није случајност то што Ноћ вештица пада баш на 31. октобар, црквени празник великог хришћанског светитеља и апостола Светог Луку.

– Већина Срба мисли следеће: „Па шта је ту страшно, деца се мало играју и маскирају. То је све само добра забава. Ништа ту није опасно, ви само претерано бринете!“ Тешко је објаснити да су такве манифестације демонстрација сатанизма која врбује своје нове поданике. Проблем је што су људи толерантни до те мере да ће сутра рећи: „Баш је кул бити вештица“ – додао је свештеник Јова.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Црква има велике разлоге да вековима забрањује обележавање Ноћи вештица.

– Данашња ситуација се измакла контроли, црквене забране су пале под разне утицаје. Ако сматрате да су ваша деца јака и да неће пасти под утицај сатанизма онда сте заиста наивни. Фотографије демона, ђавола и духова су свуда око нас, свуда је доминантно натприродно, то је у моди – истиче свештеник.

Хришћанство се вековима борило да људе отргне од паганства, бајања, магије и да код људи негује здрав разум и проницљивост.

– Некада су само полуделе жене биле вештице, данас је то модни тренд који се нуди девојчицама. Запитајте се само како се васпитава ваше дете кроз такву културу. Празник на почетку није био популаран, али је полако био прихваћен јер је представљен као дечија разбибрига.

– Постало је допадљиво то што су деца почела да шетају од куће до куће, маскирана у разна демонска бића. Тако је преко игре и наивног дечјег осмеха сатанизам почео да се шири – додао је он.

Други разлог за популаризацију празника Ноћ вештица је била могућност зараде, коју су довитљиви трговци брзо уочили.

– Почели су да продају костиме и реквизите за Ноћ вештица, гурајући даљу популаризацију фестивала. Данас је то читава и озбиљна индустрија која је изграђена око тог морбидног празника и која својом пропагандом снажно форсира даљи развој ове манифестације – закључио је свештеник Јова.

ЕВО ШТА ЈЕ ЗАПРАВО ПОЗАДИНА ПРАЗНИКА НОЋ ВЕШТИЦА
Према паганском келтском предању, душе умрлих би потпуно припале власти бога Самхаина, кнеза смрти, кога је ваљало умилостивити жртвоприношењем на дан нове године, а Самхаин би дозвољавао да тога дана душе умрлих посећују домове својих породица.

Отуда обичај „маскирања“ у костуре, духове, вештице и демоне. На тај начин би живи ступали у „мистичну“ заједницу са умрлима, кроз чин подражавања мртвих и тумарања по мраку.

Према веровању, душе мртвих које би долазиле у „посету“ биле су изнурене глађу и молиле су за храну, па их је ваљало нахранити. Уколико неко од живих не би угостио душе умрлих, стигла би их освета бога Самхаина.

Дакле, када сте прочитали овај текст где смо представили и Ноћ вештица и Светог Луку, на вама је да одлучите којој култури ћете се повиновати и да ли ћете се уопште маскирати на данашњи дан.

 

Извор: srbijadanas.com/Ало