Србија

ЧЕДА ЈОВАНОВИЋ ЗАТРЕСАО СРБИЈУ: Коштуница је послао поруку генералу Томићу да ћути о атентату на Ђинђића

Лидер ЛДП-а Чедомир Јовановић тврди да је некадашњи председник СРЈ и премијер Владе Србије Војислав Коштуница на све начине саботирао истрагу убиства премијера Зорана Ђинђића.

Фото: Јутјуб

Миле Новаковић, подсетимо, у свом ексклузивном интервјуу за Курир нагласио је да је Војислав Коштуница морао бити испитан након 12. марта.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

– Ја сам одмах рекао да се истрага прво поведе против нас, против мене, Бебе, Ђинђићевих најближих сарадника… Новаковић и Бора Бањац су ме питали да ли је могуће да ће судбина свега зависти од онога ко је на власти јер је све почело да се љуља. И нажалост та влада коју је водио Коштуница на све начине је покушавала да изврши опструкцију тог поступка – рекао је Јовановић у јутарњем програму Курир телевизије.

Јовановић је нагласио да и даље не може да верује да Коштуница није саслушан.

– Поштујем те људе, Коштуница је сада старац, видео сам га на улици и једва сам га препознао. Носи сада своје бреме – навео је лидер ЛДП-а.

Коштуница слао поруке у затвор Аци Томићу да ћути

Јовановић тврди да је он последњи на кога би некадашњи начелник Управе криминалистичке полиције Миле Новаковић сумњао.

– Злочиначко удружења зна да нема места за истину и лажи. Не знам шта је Миле могао да вам каже, али мислим да је сам ја последњи човек на кога може да сумња. Шта пише Војислав Коштуница Аци Томићу? Ми се разумемо ћутећи па му шаље поруку у затвор да ћути. Имате (Радета) Булатовића који је на оптужници и постаје шеф БИА. Када се Легија предао наредили су Бори Бањцу да прекине све оперативне радње на Земунском клану. Он је снимио Багзијеву жену са адвокатицом која је саветује да Багзи треба да оптужи мене и читаву ту екипу Ђинђићевих најближих сарадника за 12. март. И он копира тај диск и шаље Коштуници, (Драгану) Јочићу, Радету Булатовићу, Зорану Стојковићу… Након тога је смењен. Уосталом, Багзи је сведочио, а до тог тренутка они су нас оптуживали да смо ми Багзија убили – рекао је Јовановић.

Јовановић тврди да је наредна влада коју је водио Коштуница на све начине покушала да опструира поступак за убиство Ђинђића.

– Морао је да буде саслушан. За мене је поражавајуће да се усудио да скупља потписе и организује петицију како не би био саслушан. Ја сам два дана сведочио у поступку који је вођен због 12. марта и убиства Ђинђића, а због побуне ЈСО сам сведочио и у предистражном и у истражном поступку. Наравно, тужилаштво ми је поставило питања која је требало да постави, а и сваки адвокат свакога од њих, чак је и та животиња могла да ми поставља своја имбецилна питања, а Коштуница је на све то скупљао петицију. Радета Булатовића и Цецу су изузели из оптужнице зато што би се процес срушио. У тренутку кад је Раде Булатовић постављен за шефа БИА био је на оптужници за убиство премијера. Ја сам истини доприносио тако што сам био на местима на којима треба да будем и да одговорим на свако питање – рекао је лидер ЛДП-а.

Некадашњи начелник Управе криминалистичке полиције Миле Новаковић, подсетимо, тврди да ће остати велика мистерија где се након атентата на премијера Зорана Ђинђића дуже од годину дана скривао некадашњи шеф Јединице за специјалне операције Милорад Улемек Легија.

Новаковић је након убиства Ðинђића имао важну улогу у полицијској акцији Сабља, а за Курир је ексклузивно детаљно описао како је изгледала предаја првооптуженог за организовање атентата и какве су све нелогичности и пропусти пратили тај чин.

Извор: Курир.рс