Србија

ДЕДА ЗАПУШИО УСТА ВУЧИЋУ У ГОРЊИМ НЕДЕЉИЦАМА: Нама рудник овде не треба, паре нисам узео, не требају ми

Фото: Фејсбук принтскрин

Један мештанин Горњих Недељица пожалио се председнику Србије Александру Вучићу током разговора са становницима јадарских села да је послао три писма његовом кабинету због пројекта Јадар компаније Рио Тинто, али да није добио одговор, на шта му је Вучић рекао да је само „незадовољан“ одговором. Мештанин је том приликом председнику Србије поручио да ће отварање рудника литијума бити убиство за „ову територију“.

Током разговора са мештанима јадарских села Александру Вучићу се пожалио старији човек који је председнику Србије показао три писма која је послао његовом кабинету наводећи да није добио одговор. Међутим, Вучић га је демантовао тврдећи да старији господин само „није задовољан одговором“.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

„Само сте добили одговор“, рекао је Вучић.

„Нисам добио одговор“, одговорио је мештанин Горњих Недељица.

„Писала је одговор Сузана Пауновић, само Вам је рекла шта су чије надлежности. Потписала Вам је овде. Нисте задовољни одговором, добро“, рекао је Вучић, на шта му је старији господин још једном поручио да ништа није добио.

Овај мештанин је навео како на њих врше притиске Рио Тинто и њихови радници, те да хоће од њих да узму земљу по цени од 160 евра по ару.

„Где ћу ја са тим. Троје унучади треба да школујем и немам коме да се жалим и зато сам писао Вама“, рекао је мештанин Горњих Недељица.

Он је навео да у Јадру не треба да се отвори рудник, те да им није „овде потребан“.

„Нама рудник овде не треба, ми имамо плодну земљу и живимо од свог рада“, истакао је мештанин.

Додао да када буде отворен рудник да онда „неће бити воде ни за пиће, као ни за стоку“, те да ће онда све, како каже, бити уништено.

Ја немам где када ми узму плодну земљу, поручио је председнику Србије.

Мештанин се осврнуо и на недавну посету министарке енергетике и рударства Зоране Михајловић овом крају наводећи да је „нико није видео“.

„Кажу да је била Михајловић пре неки дан и нико је није видео. Где је била, не знам. Чему нам служе министри“, упитао је он.

На недавну изјаву премијерке Ане Брнабић да су „људи узели паре за земљу“, мештанин је навео да он није узео новац.

„Ја паре нисам узео, не требају ми, само нас оставите“, навео је он.

Погледајте видео

Извор: Нова/Србија јавља

Ознаке