Свет

ШЕФ УКРАЈИНСКЕ ОБАВЕШТАЈНЕ СЛУЖБЕ: Путин умире, овај месец је прекретница у рату

Шеф украјинске војне обавештајне службе каже да рат са Русијом „тече тако добро да ће доћи до прекретнице до средине августа и окончати се до краја године“.

Ово је далеко најтачније и најоптимистичније предвиђање високог украјинског званичника.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

У интервјуу за Скај њуз, генерал-мајор Кирило Буданов је такође рекао да је „у Русији већ у току државни удар за свргавање Владимира Путина и да је руски лидер тешко болестан од рака“.

Буданов је тачно предвидео када ће се руска инвазија десити, док су други у његовој влади били скептични, пише Скај њуз.

– Прекретница ће бити у другом делу августа. Већина активних борби биће завршена до краја ове године. Као резултат тога, ми ћемо обновити украјинску моћ на свим нашим територијама које смо изгубили, укључујући Донбас и Крим“ – рекао је.

Како каже, руска тактика се није променила, а Русија трпи огромне губитке. Он је рекао да није изненађен неуспесима Русије у рату.

– Знамо све о нашем непријатељу. Знамо за њихове планове у тренутку када их направе. Европа види Русију као велику претњу. Они се плаше њене агресије. Ми се боримо против Русије осам година и можемо рећи да је прича о моћна руска војска је мит, само хорда људи са оружјем – закључио је он.

Извор: srbijadanas.com