Свет

СТИЖУ УПОЗОРЕЊА!? Ако украјинци заузму Крим десиће се ОВО?

Владимир Путин (фото: kremlin.ru)

Кирил Буданов, шеф украјинске војне обавјештане службе изнео је предвиђање докле је председник Русије Владимир Путин спреман да иде у одбрани Крима

Кирил Буданов, шеф украјинске војне обавјештане службе, рекао је да Русија неће искористити нуклеарно оружје ако и кад украјинске трупе уђу на територију Крима.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Наиме, новинари су Буданова приликом интервјуа за украјински РБЦ питали да ли ће ли Руси одговорити нуклеарним оружјем ако Оружане снаге Украјине уђу на територију полусотрва Крим, који је Русија заузела 2014. године.

– Не, нуклеарног удара неће бити – рекао је Буданов.

По мишљењу шефа украјинских војних обавјештајаца, руска пропаганда ће описати губитак Крима као „присиљени корак“, баш као што је то био случај кад су Украјинци заузели Херсон.

– Тешко ми је то признати, али то мора бити речено: Руска пропагандна машина се током пада Херсона показала као веома ефикасна. Успели су да прикажу пад Херсона, а треба имати на уму да је освајање Херсона био највећи успех тзв. ‘специјалне војне операције’, као свакодневни догађај. А потом су целу причу окренули тако да испада да се у принципу радило о нечем позитивном за њих – изјавио је Буданов.

Шеф украјинских обавештајаца рекао је да Москва им план за све, укључујући и како обрадити вест током пада Крима.

– Све то већ постоји и познато нам је. Верујте ми, то ће проћи у руском друштву. И у том случају ће се радити о кораку направљеном под присилом, који ће практички изазвати срећу. Верујте ми, пропагандни строј у Русији ради савршено. Заглупљују своју популацију онако како то не ради нитко други на свету – рекао је Буданов.

 

Извор: Ало