Издвајамо Регион

„Ја, Милорад Додик, ћу лично физички да браним полицију“

Председавајући Председништва БиХ Милорад Додик рекао је за Прву телевизију да поводом дешавања у Бањалуци у почетку није реаговао јер је сматрао да „не треба“

„Ништа нисам рекао зато што сам обавештен да је по налогу Тужилаштва наређено да се приведе господин (Давор) Драгичевић. Сматрам да ја као политичар не бих требало да реагујем“, казао је Додик.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Он је додао да на тргу у Бањалуци „није било никаквог хапшења, било је привођења“.

Додик је изјавио да је шокиран јер су „неки ту довели децу“.

„Тај случај је на крају добио политичке елементе, значајна је пажња медија и сви су једнако реаговали на ту причу – априори окрувљујући власт у РС. Ја поштујем ту бол и све разумем, али једино место притиска може бити Тужилаштво“, нагласио је он.

„То је стравична прича, изгубити члана породице и ја се слажем да се тај тужилац уклони с посла јер посао ради траљаво. Спреман сам да прихватим тужиоце из Америке, Европе, Хрватске, Србије да се баве тиме“, навео је и додао да ће се истина знати „када то Тужилаштво реши“.

Додик је рекао да се „људи на тргу окупљају без законског оквира“ и да је свет обишла и слика „нападнутог полицајца“.

„Један део медија има већ припремљену истину, нисам чуо да је неко известио да се већ девет месеци организују скупови без дозволе, узет је трг Бањалучанима. А полиција се није понашала како хоће, све су лажи и спекулације, никоме није поломљена рука, нико није хоспитализован“, казао је и истакао:

„Не сме се тући полиција јер се онда туче држава. Ја, Милорад Додик, ћу лично физички да браним полицију.“

На питање шта ће бити вечерас јер је најављен скуп у Бањалуци за 18 сати, Додик је рекао: „Демократија, шта ћемо“.

 

Извор: Б92/Прва