Издвајамо Свет

Путин и Ердоган удружили снаге: Почела прва операција против Исламске државе! (ВИДЕО)

Путин и Ердоган (фото:ЈуТјуб)

Министарство одбране Русије саопштило је данас да Москва и Анкара почињу прву војну борбу против Исламске државе(ИД).

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Како је саопштио начелник Главног Оперативног Директората Генералштаба Русије Сергеј Рудскои, руски и турски авиони данас су извели своју прву војну операцију нападом на ИД у предграђу града Ал-Баб, у покрајни Алепо.

Истовремено, руска војска је укључена у одвојеној операцији против исламских терориста у Сирији, помажући сиријску војску у источној провинцији Деир ез-Зор да одбије недавне великих размера офанзиву милитаната „, рекао је Рудскои.

Џихадисти тамо користе бројчане надмоћи и стално нападају сиријске снаге да се бране цивиле у Деир ез-Зор, према војном званичнику. Ако су терористи успели да заузме град, „прави геноцид чека своје градјане“, рекао је Рудскои, додајући да „можда је цела Деир ез-Зор становништво се потпуно истребљени.“

До сада, сиријске владине снаге у граду, уз подршку руског ратног ваздухопловства, успели да се одупру ИС напад, рекао је он, описујући ситуацију у Деир ез-Зор као „тешко“.

Москва такође помаже сиријску војску у својим напорима да пораз терориста у Палмира, изјавио је Рудскои за медије, рекавши да у том региону је војска покренула офанзиву против џихадиста. Ипак, постоје извештаји, потврдило више извора, да је „огромна количина експлозива су бачени у области Палмира, који се користе ИСИЛ терориста да уништи наслеђе у граду“, упозорава руско Министарство одбране.

Извор: БКТВНеwс(М.Ал-Схукеир)