Издвајамо Свет

Ово упозорење највећег живог интелектуалаца на свету ЛЕДИ КРВ У ЖИЛАМА

Један од највећих живих интелектуалаца света, филозоф, лингвиста и професор чувеног МИТ Ноам Чомски осуо је паљбу по америчкој Републиканској партији, назвавши је „најопаснијом организацијом у историји света“.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

– Свет никада није имао једну организацију која је тако предано посвећена уништењу планете Земље – рекао је Чомски.

Чомски је осудио администрацију новог председника Доналда Трампа, истакавши да је показала „тотални немар када је у питању будућност планете“, те да се посветила „уништењу свих закона о климатским променама и очувању Земље“.

– Ова администрација има само један циљ – профит. Систематски уништава владине институције, попут Агенције за заштиту животне средине и Одсека за енергетику, које су снажно подсећале на опасности од глобалног загревања. Да ли је икада у историји света постојала једна тако опасна организација попут Републиканске партије, са толико посвећеношћу да уништи људски живот на Земљи? -рекао је Чомски у говору који је одржао пред студентима на платформи коју је организовао „Демоцрацy Ноw“.

Професор је потом рекао да „одбија да републиканце назива политичком партијом, јер они то нису“, и поручио да се „Америка убрзано изолује и постаје једна од ретких држава које не улажу напоре у борби против климатских промена“.

– Постоји читав један свет који покушава да промени нешто. Можда не чини довољно, али се барем труди. Неки су постигли много, попут Данске, док смо са друге стране ми: свет изолације свести о глобалном загревању и опасностима које са собом носи. Наша власт као да поручује да није део тога, штавише: труди се да поткопа труд и борбу за очување планете – рекао је Чомски.

Извор:Блиц/В. Филиповић