Издвајамо Србија

ГОРЕ ДРУШТВЕНЕ МРЕЖЕ: Освануо плакат у којем НАПРЕДЊАЦИ позивају своје чланове на ГЕЈ ПАРАДУ, ПРЕВОЗ БЕСПЛАТАН

Ако је судити по плакату који се од јутрос дели по друштвеним мрежама, међу учесницима Параде поноса која се данас одржава у Београду, налазе се и чланови и симпатизери Српске напредне странке (СНС).

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Занимљиво је да није реч о онима који живе у Београду, већ онима који су чак из Врања, како тврди плакат, „запуцали“ на овај догађај.

Како пише на плакату, Градски одбро СНС у Врању наводно је организовао бесплатан превоз за престоницу, ради „присуствовања Паради поноса“.

Међутим, постоји још један „јачи“ разлог за долазак Врањанаца на „Параду поноса“ – подршка председнику Србије Александру Вучићу.

– За све чланове јављање је обавезно, јер нам је циљ да што већим присуством „Паради поноса“ покажемо подршку политици председника Србије Александра Вучића и будуће премијерке Ане Брнабић – пише на плакату.

Неслана шала

Међутим, ако је судити према речима генералног секретара СНС у Врању Горана Ђорђевића, реч је о несланој шали „која је недопустива“.

– Градски одбор СНС Врање није упутио ни поставио на Твитер плакат ове садржине. Уз дужно поштовање и уважавање права ЛГБТ популације, сматрамо да лице или група која се бави оваквим несланим шалама грубо крши и злоупотребљавала права ЛГТБ популације у политичке сврхе што је недопустиво – рекао је Ђорђевић за „Врањске“.

 

Извор: Блиц.рс