Свет

Коначно! Исламској држави дошао је крај: Сирија потпуно очишћена од џихадиста

Војни медији којима управља либански шиитски покрет Хезболах саопштили су у недељу да је сиријска војска заједно са савезницима поново преузела контролу над Албу Камалом, последњим упориштем Исламске државе у Сирији

 

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Председник Ирана Хасан Рохани објавио је данас, у телевизијском обраћању уживо, да је терористичкој организацији Исламска држава дошао крај.

Командант иранске Револуционарне гарде генерал Квасем Сулејмани такође је објавио крај ИСИС у поруци коју је послао председнику, а која је објављена на званичном сајту гарде, преноси Ројтерс.

Како су агенције раније пренеле, војни медији којима управља либански шиитски покрет Хезболах саопштили су у недељу да је сиријска војска заједно са савезницима поново преузела контролу над Албу Камалом, последњим упориштем Исламске државе у Сирији.

Прошле недеље ирански медији су објавили фотографије Сулејманија у Албу Камалу у источној Сирији за који је и он рекао да је последња територија преузета од Исламске државе.

Револуционарна гарда која је најмоћнија војна сила Ирана, борила се на страни сиријског председника Башара ал Асада и централне владе у сукобима у тој земљи.

Више од хиљаду припадника те гарде, укљуцујући и старешине, погинуло је у Сирији и Ираку.

 

Извор: Telegraf.rs/Tanjug