Свет

Америчка провокација: Руси изгубили сте у Црној Гори!

Потпредседник Атлантског савета САД Дејмонд Вилсон поручио је Москви да је, када је реч о покушају терористичког напада у Црној Гори и, како је рекао, индиректном утицају Русије у тој земљи, игра завршена.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

– Сви смо видели руске националисте, као и проблем страних бораца који су се борили у Украјини и дошли су у Црну Гору – навео је он за подгоричку „Побједу“.

Оценивши ситуацију опасном, Вилсон је рекао да је уверен да ће црногорски систем обезбедити да безбедносне снаге поуздано управљају оваквим случајевима и спречавају их.

– То је опасно, али сам уверен да ће црногорски систем обезбедити да безбедносне снаге поуздано управљају оваквим случајевима и спречавају их. Имате судство, посебно тужилаштво које помаже и које је показало шта зна. Пустимо да Црна Гора покаже свету како руководи овим процесом – рекао је Вилсон.

Потпредседник Атлантског савета истиче да ће на НАТО самиту 2017. Црна Гора учествовати као формални члан Алијансе. Како је истакао, Русија би требало да научи да је „игра завршена“.

– Русија треба да научи да је „игра завршена“. То се не ради НАТО савезницима, а Црна Гора постаје део НАТО савеза. Видимо шта истрага показује и заиста су узнемирујући знаци који говоре о јаком и сумњивом утицају Русије овде. То је индиректна интервенција у сувереној држави – казао је потпредседник Атлантског савета САД.

 

Извор: Tanjug