ОН ИМА ИСКУСТВА СА ХАГОМ: Ево шта је Шешељ наредио оптуженим радикалима! – СРБИЈА ЈАВЉА

ОН ИМА ИСКУСТВА СА ХАГОМ: Ево шта је Шешељ наредио оптуженим радикалима!

Одмах након што је Хашки трибунал издао међународни налог за хапшење троје чланова СРС, које је раније оптужио за непоштовање суда, лидер радикала Војислав Шешељ им је забранио да напуштају Србију.

– Петру Јојићу, Вјерици Радети и Јови Остојићу лично сам забранио да путују чак и у најпријатељскије земље! Од Кине, преко Русије, Алжира, неколико земаља Централне и Јужне Африке, до Кубе.

Сигуран сам да их они не би ухапсили, али шта ако дође до дефекта на авиону и он мора да слети у неку од земаља које за нас радикале нису пријатељске. Ма 12 година сам био у иностранству и знам колико је то скупо. Боље да штеде паре за старе дане – коментарише Шешељ за Курир.

Радета поручује да јој неће недостајати иностранство.

– Правног основа за изручење нема. То је потврдио и Виши суд. А ако би се неко усудио да поступи по налогу Трибунала, брутално би погазио Устав – додаје она.

Налог за њихово хапшење, Хаг је Београду упутио у јануару 2015. С њега је у уторак скинута ознака поверљивости, а Трибунал је наложио државама чланицама УН „да сместа делују…“, односно да их ухапсе и изруче у Хаг.

Читај даље — 1 2

Loading...

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ: