Србија

ХИТНО СЕ ОГЛАСИО ВУЧИЋ: Строго ћемо их кажњавати

Председник Александар Вучић поручио је данас да ће Србија строго кажњавати све своје грађане који иду да ратују у Украјини и да ће то у кривичном закону бити и појачано.

Вучић је на питање новининара да прокоментарише то што су и Путин и Зеленски позвали добровољце да се боре у Украјини и какав је став Србије по овом питању, рекао:

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

– Што се тиче добровољаца пошто су обе стране позивале добровољце, у кривичном закону Србије – и то ћемо да појачамо, кажњиво је учествовање у било каквим сукобима који не значе одбрану територијалног интегритета Србије. И све оне који мисле да треба да учествују у неким ратовима, ми ћемо веома строго да кажњавамо у складу са законима и Уставом – поручио је Вучић, преноси Блиц писање Танјуг.

Истакао је да је веома задовољан због прилике да изнесе пред шефицом немачке дипломатије ставове Србије.

– У ово данашње време мало ко жели било кога да чује осим себе. Хвала Бербок што је хтела да чује наше ставове. Што се тиче нас, чуваћемо мир и стабилност у региону и увек поштовати норме међународног јавног права и разуме се штити своје државне и националне интересе, баш онако како то и сви други раде – поручио је Вучић.

 

 

 

 

 

 

Извор: Курир.рс/Блиц