ВЕЛИКИ ПОВРАТАК ЂОКОВИЋА: Ноле добио Ендија на Божић (ВИДЕО)

Новак Ђоковић прекинуо је серију Ендија Марија од 28 узастопних победа и одбранио је титулу у Дохи!

Српски тенисер је у епском финалу савладао првог играча света са 6:3, 5:7, 6:4.

Новак је имао доста проблема већ у првом гему који је трајао скоро шест минута, али се није суочавао са брејк лоптом Марија и повео је са 1:0.

У другом гему Новак је имао полуприлику на 15:30, али ритерн је заказао, па је Мари добио неколико јефтиних поена после другог сервиса. Још већи притисак извршио је Мари у трећем гему на Новаков сервис.

При резултату 30:30 Новак је на кратко направио паузу како би санирао малу повреду прста, а Мари је у наставку дошао до брејк лопте. Уследио је одличан сервис Ђоковића који је добио и наредна два поена и повео је са 2:1.

Много боље Новак је одиграо на свој сервис у петом гему када је без изгубљеног поена дошао до 3:2, али фалила је константност. У шестом гему је одиграо неколико бриљантних поена, поново је имао 15:30, али је поново направио неколико јефтиних грешака и Шкот се извукао – 3:3.

 

То српског играча није пореметило је је добио и други узастопни сервис гем без изгубљеног поена за вођство од 4:3. Играо је Новак све боље што је меч вишпе одмицао, а најбоље је одиграо у финишу сета.

Прво је у осмом гему напокон стигао до брејк лопте коју је и искористио, а онда је подсетио на своје најбоље дане одигравши фантастичан гем који је окончао ласер форхенд паралелом – 6:3.

Покушао је Новак да одмах на старту другог сета напарви додатни притисак, али је Мари одолео. Играо је први тенисер света веома добро и успевао је да сачува своје сервисе.

Читај даље — 1 2

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ: