Здравље Издвајамо

Излечите уринарне инфекције помоћу соде бикарбоне: 1 кашичица отклања бол(РЕЦЕПТ)

Уринарне инфекције пуно чешће погађају жене, и то због краће мокраћне цеви

Сигурно сте барем једном у животу осетили пецкање при мокрењу или тежину и притисак у мокраћној бешици. Када се јаве ти симптоми углавном је реч је о уринарној инфекцији.

То је врло учестала тегоба која настаје када микроорганизми који иначе живе у урогениталном тракту и цревима доспеју у мокраћну бешику. Више од 90% свих мокраћних инфекција узрокује бактерија ешерихије коли, која се природно налази у вашим цревима.

Уринарне инфекције пуно чешће погађају жене, а за то постоји анатомско објашњење. Непожељне бактерије лакше улазе у женску бешику због пуно краће мокраћне цеви. Инфекција се најчешће јавља код девојака које су тек ступиле у сексуалне односе и код жена у менопаузи.

Симптоми уринарне инфекције су осећај притиска у мокраћној бешици, пецкање при мокрењу, замућени урин и крв у урину, повишена температура и болови у доњем делу стомака.

Ако имате ове симптоме почните што пре са лечењем, јер превише одуговлачења може довести до тога да бактерије доспеју у бубреге и изазвати веће компликације.

Сода бикарбона је права супер намирница која има алкална својства, што значи да неутралише киселост урина, па тако помаже код бактеријских инфекција уринарног тракта.

У 2,5 дл воде додајте 1 кашичицу соде бикарбоне, па добро измешајте. Попијте целу чашу. Најбоље је да је попијете одмах ујутру.

Соду бикарбону немојте користити у континуитету дуже од недељу дана. Њена примена не препоручује се онима који морају да пазе на унос соли јер ова намирница садржи доста натријума.

Извор: алтернатива-за-вас.цом