Русија

СТИГАО ПРЕДЛОГ! „ЕУ да купи и попије сву руску вотку да Путин не заради на њој још више“

Директор Роскосмоса Дмитриј Рогозин предложио је државама ЕУ да купе и попију сву руску вотку, како Русија не би на њој више зарадила на другим тржиштима.

Шефица Европске комисије Урсула фон дер Лајен изјавила је да ЕУ мора да купује нафту из Русије, јер ће је у супротном Москва преусмерити на друга тржишта и председник Русије Владимир Путин ће да „заради још више новца“, преноси портал Спутњик.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

„Следећи корак ове мудре бриселске сове биће предлог да се попије сва руска вотка, како председник Русије Владимир Путин не би могао да заради на њој још више“, прокоментарисао је Рогозин на платформи Телеграм.

Председница Европске комисије Урсула фон дер Лајен изјавила је да би потпуни прекид куповине руске нафте могао да доведе до пораста цена тог енергената, што би омогућило Русији да добија већи профит и да преусмерава та средства на јачање своје војне моћи.

„Ако ми сада потпуно прекинемо да купујемо руску нафту, председник Русије Владимир Путин ће вероватно нафту коју не прода Европској унији пребацити на светско тржиште, где ће цене скочити, и за њу ће добити још већи новац”, рекла је Фон дер Лајен америчкој кабловској телевизији МСНБЦ, преноси Спутњик.

Она је истакла да би то додатно попунило Путинову војну касу, због чега Европска унија о том питању мора да размишља стратешки.

Фон дер Лајен је казала и да би Европска унија требало да буде флексибилнија по питању прекида куповине руских енергената, како би се избегла могућа економска штета њених чланица.

 

 

 

 

 

 

Извор: Танјуг