Здравље

4 СТВАРИ које се дешавају у ВАШЕМ ТЕЛУ када престанете да једете ХЛЕБ! ПРЕСТАЋЕТЕ ОДМАХ!

Фото: Pixabay.com

Хлеб је неизоставни део скоро сваког јела, али није толико здрав. Ево шта се дешава са вашим организмом када га избаците из исхране

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Избацићете воду

Чим из исхране избаците угљене хидрате, почећете да се топите. Али, не губите масноћу, већ воду. „Када тело чува угљене хидрате у форми гликогена, сваки грам хидрата у себи има воду, и то у количини три до четири пута већој од тежине самог гликогена“, каже нутриционисткиња Мари Спано.

Осећате се лоше
Угљени хидрати су главни извор енергије за мозак, објашњава Спано. Када их избаците из исхране и када потрошите сав гликоген из резерви, тело разлаже масти и покреће се уз помоћ кетона, а резултат тога је задах, сува уста, умор, вртоглавица, несаница и мучнина. Осећате се као да имате грип. На крају се тело навикне да се покреће уз помоћ кетона, али то не значи да је то добра ствар. Угљени хидрати су увек бољи, каже ова нутриционисткиња.

Имате пробавне проблеме
Житарице са целим зрном су код већине људи највећи извор влакана који не само да стабилизују шећер у крви, већ и смањују ризик од гојазности и хроничних болести. Уз то, због влакана редовно идете у тоалет. Ако их избаците, борићете се са затвором.

Постаћете нервозни
Угљени хидрати повећавају ниво сератонина у мозгу. Када одстраните све здраве угљене хидрате из исхране, одстранићете и своје добро расположење.

 

Извор: dobrarec

Фото: pixabay.com