Издвајамо Свет

БАРАКОВ ПОЛУБРАТ МАЛИК ШОКИРАО САД: Објавио крштеницу која доказује да су Обамини мандати нелегални! (ФОТО)

Малик Обама, полубрат бившег председника САД, објавио Баракову крштеницу у којој пише да је он рођен у Момбаси у Кенији. Будући да није рођен на територији САД, није имао право да уђе у Белу кућу

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Бивши амерички председник Барак Обама дефинитивно није рођен у САД, па самим тим није имао право да уђе у Белу кућу, тврди његов полубрат Малик Обама (59).

Трамп је још 2008. тврдио да је сам Обама у једној биографији признао да је рођен у Кенији

Он је у петак објавио Баракову крштеницу, у којој пише да је рођен у Момбаси у Кенији, што садашњи председник САД Доналд Трамп прича већ годинама.

Спорна оба мандата

Малик, који има и кенијско и америчко држављанство, братовљеву крштеницу објавио је на свом Твитер профилу уз коментар да је у питању доказ о Бараковом пореклу.

Ово је извод из матичне књиге рођених мог брата Барака Обаме. Ту све лепо пише. Јасно је да је он рођен у Кенији, а не у Хонолулуу на Хавајима – написао је Малик.

Документ је издала Општа болница обалске провинције у Момбаси. На њему је исписано пуно име бившег америчког председника – Барак Хусеин Обама ИИ, који је рођен 4. августа 1961. Наводе се и подаци његове мајке, Американке Ен Стенли Обаме, чије је девојачко презиме било Данхам.

Такође, ту су подаци његовог оца, Кенијца Барака Хусеина Обаме. У дну крштенице налази се чак и отисак Бараковог стопала, направљен одмах након рођења.

Уколико је у питању званичан документ, он доказује да је Обама противно законима постао председник.

Лажна крштеница на И-беју

Након што је Малик објавио крштеницу свог брата, хиљаде Американаца стале су у одбрану бившег председника САД. Они тврде да је крштеница лажна јер је 2009. сличан документ продаван преко интернета на сајту И-беј.

Наиме, према америчком уставу, само грађани рођени на територији САД имају право да се кандидују и постану председници државе. Уколико се испостави да је Обама рођен у Кенији, све што је урадио за два мандата може да буде доведено у питање, а он би могао да заврши и у затвору.

Нико није веровао

Ипак, америчка јавност документ из Кеније не прихвата као озбиљан доказ о Обамином пореклу. Медији тврде да је Малик жељан пажње и да је већ годинама у лошим односима са Бараком.

Наводе да је управо због тога Малик на последњим изборима у САД подржао Доналда Трампа, који већ годинама тврди да је Барак Обама рођен у Кенији. 

Трамп је, наиме, први пут на то упозорио још током Обамине прве предизборне кампање 2008. Тврдио је да је сам Обама у једној биографији признао да је рођен у Кенији, а да је одрастао у Индонезији.

Међутим, тада у то нико није поверовао јер је Барак Обама објавио своју крштеницу у којој пише да је рођен на Хавајима, где му је мајка живела.