Србија

Обистињују се црне слутње: Хашим Тачи хоће да прави ВОЈСКУ КОСОВА!

Хашим Тачи (фото:ЈуТјуб)
Такозвани косовски премијер Иса Мустафа, који је такође присуствовао скупу, прогласио је 5. март даном када „добро побеђује зло, а истина фикцију“
Косовски самопрозвани председник Хашим Тачи изјавио је данас да ће се веома брзо у скупштинској процедури наћи измене и допуне закона о безбедносним снагама Косова, како би се оне трансформисале у Војску Косова, пише приштински Зери
– Желим да разјасним да ће наредних дана у складу са мојим уставним моћима, бити предузете акције неопходне за легалну трансформацију дуго очекиване Косовске војске, која ће постати реалност, захваљујући допунама закона о безбедносним снагама Косова – рекао је Тачи на церемонији обележавања “Епопеје ОВК” у касарни “Адем Јашари” у Приштини.

Тачи је навео да “Косово мора да унапреди улогу и дужности Косовске војске”, како би заштитила “суверенитет и територијални интегритет, али и сачувала мир и националне интересе”.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

– Суседне земље, које имају своје војске морају да разумеју да је ова трансформација косовских безбедносних снага у војску корак који је потпуно нормалан за суверене и независне државе. Мисија КФОР-а наставиће да функционише као и до сада и ова трансформација неће утицати на његову мисију – тврди Тачи.

Такозвани косовски премијер Иса Мустафа, који је такође присуствовао скупу, прогласио је 5. март даном када “добро побеђује зло, а истина фикцију”.

Према његовим речима, Косово гради демократске институције, економске и социјалне разлике политичких лидера, али како је приметио сви су јединствени у начину на који се одвијају европске и евроатлантске интеграције.

– Поносни смо на наше безбедносне снаге у којима видимо војску, силу која гарантује мир и стабилност не само у региону већ и шире, будућу чланицу северноатлантске алијансе – рекао је Мустафа.
Извор: Telegraf.rs / Tanjug