„Притисак Запада на Вучића се повећава, због тога је…“

Москва — Притисак на председника Србије Александра Вучића се повећава и то је разлог што је први пут јавно рекао да је под притиском Запада због односа Србије с Русијом.

То оцењује Анатолиј Васерман, један од најпознатијих интелектуалаца на постсовјетском простору, новинар и политички саветник.

РИА Новости преносе недавну изјаву Вучића: „Први пут говорим о томе на овај начин. Више је немогуће појавити се било где на Западу, да Вас не би питали о Русији“ и његову напомену да притисак долази од стране ,,великих држава“.

Васерман за РИА Новости истиче да Вучић није рекао ништа ново, јер „притисак на његову земљу не траје само годину, ни деценију“, а да је и раније била очигледна чињеница да ће са Запада на сваког председника Србије вршити притисак „са циљем да разбију не само њега, већ и целу државу“.

„Зашто баш сада председник Србије није издржао и јавно је проговорио о притиску…оћигледно је да се притисак повећава“, рекао је Васерман за РИА Новости, пренела Правда он лајн.

Са распадом савезне државе Југославије, која се састојала само од Србије и Црне Горе у последњој фази распадања, Србија се, према његовом виђењу, нашла „потпуно изолована и окружена непријатељима са разлицитим степеном тог непријатељства“.

Читај даље — 1 2

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ: