Спорт

Ово је разлог Ђоковићевог пада: Пепе Имаз открио зашто је Новак почео да губи после њихове сарадње!

Повремени тренер Новака Ђоковића сматра да је позитивно утицао на српског тенисера

 

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Контроверзни члан стручног штаба Новака Ђоковића, Пепе Имаз, дао је интервју за шпанске медије, где је причао о најбољем српском тенисеру, њиховој сарадњи, опоравку и припремама Ђоковића пред почетак нове сезоне…

– Испало је добро на професионалном и приватном нивоу, променио се споља и изнутра. Због тога се осећао тако добро. Поштује друге и великодушан је. Променио се и према себи, има више поштовања и прихвата оно што му се догађа.

НОВО МОЋНО ОРУЖЈЕ СТИЖЕ ИЗ РУСИЈЕ: Владимир Путин је послао МИГОВЕ, а сад следи ИЗНЕНАЂЕЊЕ

– Труди се да постигне веће благостање и чини све како би ствари функционисале хармоничније. Зато се, шта год да радиш, осећаш добро. Када је почео са тим, наставио је да побеђује и остварио неке успехе које до тада није, као што је титула на Ролан Гаросу.

– Сада је смиренији, али када његово тело више није могло због толико акумулираних турнира, Олимпијских игара… његове партије су ослабиле, као и резултати. Разлика је што сада живи са много разумевања. Многи би помислили: “Толико љубави, а губим“. “Али не, побеђивао сам толико година“. Сада прихвата ситуацију, учи из ње и разуме је.

Имаз је рекао и да је главни узрок Новаковог пада то што је 9 година играо без пауза, а да ће сада повратити свежину услед паузе због повреде.

– Девет година игра без паузе, од децембра до новембра. Није имао ни повреда због којих би морао да паузира. То је тешко. Сада, због ове повреде, хтео или не, мораће да одмори и повратиће свежину. Свестан је шта му се догађа. Он је веома објективна особа, жељан да учи, али није опседнут – почео је Пепе Имаз.

Шпанац је открио и како су се он и Ђоковић упознали, а први контакт успоставили су пре 7 година, када је Марко Ђоковић учествовао на фјучерсу у Грчкој са Карлосом Гомесом Ерером.

– Били су цимери и Марку је срце било сломљено. Карлос му је рекао за мене – открио је Пепе.

Марко је затим отпутовао у Марбељу где се налази академија, излечио се од депресије и сада ради за „Љубав и мир“, а Новак је

– Новак је хтео да зна шта је помогло његовом брату, тако је дошло до првог контакта. Путује и често свраћа да ме посети. То је добар осећај.

– Још не тренира с рекетом, потпуно је фокусиран на опоравак и на тај физички аспект. Одрађује терапије које му помажу да буде свеж. Циљ је да се врати у јануару и игра у Аустралији – открио је Имас, који додаје и да Новак и Агаси имају сјајну сарадњу.

– Имају сјајан однос и веома добру комуникацију. Сви смо узбуђени и за мене је сјајно што је он ту. Ја ћу наставити да имам исту улогу као раније – казао је Имас.

Имаса су многи сматрали гуруом, што се српском играчу није свиђало…

– Са Новаком нисам био само у професионалној вези, већ га волим као особу, па му је можда зато сметало. Не знам шта тачно значи бити гуру, али у сваком случају мислим да нисам, јер ја сам само ту да поделим своје знање са неким. Нисам учитељ. Не учим никога, нити то хоћу да радим, већ само делим оно што знам, па тај неко нека касније одлучи да ли му то треба или не.

Он је открио да није само српски тенисер једини са којим је сарађивао.

ЕУ: Нису двоструки аршини, Косово је јединствен случај

– Не радим само са Ђоковићем, већ са свима који то желе. Сарађивао сам са Фернандом Вердаском, Сантјагом Хиралдом, Флавијом Пенетом, Данијелом Хантуховом, Паблом Андухаром… Али наравно, Новак је много звучније име и препознатљивији лик. Испуњава ме када своје време и искуство делим са другима и не тражим ништа заузврат. Радим и са људима ван спорта – закључио је Имас.

 

Извор: Telegraf.rs