Издвајамо Свет

КАКО ЈЕ ПЕНС ВРАТИО ТРАМПА У ИГРУ: Жесток обрачун у потпредседничкој дебати!

Демократски и републикански потпредседнички кандидати на изборима у САД Тим Кејн и Мајк Пенс, оштро су сучелили своје ставове у првој потпредседничкој дебати у којој је Пенс, према оцени ББЦ, успео да преокрене катастрофалну недељу за Доналда Трампа и омогући му да се врати у игру.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

ББЦ истиче да је Пенс добро обавио задатак и урадио све што је требало, а да је сад на Трампу да то искористи на најбољи могући начин у следећој дебати са Хилари Клинтон.

Циљ републиканског потпредседничког кандидата био је да увери републиканце успаничене због Трамповог наступа прошле недеље да ће превладати „хладна глава“. И успео је у томе.

Пенсов смирен и стабилан стил, како се наводи, био је у потпуној супротноти са Кејновим ватреним нападима.
„Не могу да замислим како гувернер Пенс може да брани себичног, егоцентричног и склоног увредама Доналда Трампа“, рекао је демократски сенатор из Вирџиније Кејн.

„Сенаторе, та увредљива кампања, мислим да је то безначајно у поређењу са Хилари Клинтон која је половину Трампових присталица назвала шаком јада“, одговорио је Пенс, републикански сенатор из Индијане.
Кејн је оштро критиковао Трампов помирљиве коментаре о руском председнику Владимиру Путину додавши да Трамп воли диктаторе као што су Владимир Путин, Ким Џонг Ун, Моамер Гадафи и Садам Хуесеин.“Ако не знате разлику између диктаторства и лидерства, онда морате да се вратите у пети разред“, рекао је Кејн.

На то је Пенс одговорио да ће Путин поштовати Трампа због његове снаге, „просто и једноставно“. Како је додао, мали руски лидер јачи је на светској сцени него ова администрација – „и то је болна чињеница“.

„Ово није подршка Путину, већ оптужба на рачун слабог и бескарактерног руководства Хилари Клинтон и Барака Обаме“, рекао је републикански потпредседнички кандидат.

Када је реч о имигрантима, Кејн је рекао да Клинтонова и он верују у свеобухватну имиграциону реформу, а Трамп у „државу депортације“.

„То су бесмислице“, узвратио је Пенс додадвши да ће, пошто се осигура граница, не само са зидом, већ и по земљи и ваздуху, фокус бити на депортовању странаца криминалаца.

Ипак обојица су критиковала подршку Русије сиријском режиму и заложила се за успостављање хуманитарних безбедних зона на северу Сирије.

Извор:Танјуг