Издвајамо Свет

ПУТИН ДОБИО НАГРАДУ ЗА МИР : Ево ко му је доделио ово престижно признање!

Путин (фото:ЈуТјуб)

Председник Венецуеле Николас Мадуро објавио је да је успостављена награда за мир у част покојног лидера те земље Уга Чавеса, а први добитник те награде је руски председник Владимир Путин.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

„Одлучио сам да успоставим награду за мир и суверенитет ‘Уго Чавес’. Мислим да председник Владимир Путин заслужује ту награду“, рекао је Мадуро на свечаном откривању Чавесове статуе чији је аутор један руски уметник, пренео је Ројтерс.

Мадуро је Путина описао као „борца за мир“ и најавио да ће добитници награде добивати минијатурну реплику Чавесове статуе.

Венецуела се током Чавесове 14-годишње владавине отворено супротстављала америчкој доминацији у региону, док је истовремено градила односе са традиционалним супарницима САД-а, укључујући Русију и Кину.

Успостављање награде „Уго Чавес“ је објављено јуче, исти дан кад је председнику суседне Колумбије Хуан Мануелу Сантосу додељена Нобелова награда за мир због његове улоге у преговорима мировног споразума са марксистичким побуњеницима из Револуционарних оружаних снага Колумбије.

Извор:Танјуг