Издвајамо Свет

„САД ЈЕ СВАКО ДЕТЕ СПРЕМНО ДА СЕ БОРИ“.Голуб донео узнемирујућу претњу индијском премијеру

Голуб, који је највероватније долетео из Пакистана, у „притвору“ је од тренутка кад су га у недељу пронашли индијски граничари, са претећим писмом које је упућено премијеру Нарендри Модију.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Порука је написана на језику урду, који се говори у Пакистану: „Моди, не сматрај нас људима каквим смо били 1971. године током Индијско-пакистанског рата. Сада је свако дете спремно да се бори против Индије“.Сиви голуб пронађен је у Бамиал сектору близу границе, преноси „Раша тудеј“.

Полицијски инспектор, Рамеш Кумар, рекао је да је птица тренутно „у притвору“.

Слична порука, такође упућена премијеру, која је била закачена за два балона, нађена је у истој области дан пре пронађеног голуба.- Још истражујемо читаву ствар – изјавио је Кумар.Бели голуб, са поруком такође на урду језику, пронађен је у истом дистрикту нешто раније у септембру ове године.Затегнути односи између Индије и Пакистана, поново су ескалирали протеклих месеци, пише „Раша тудеј“.

Све је почело кад су индијске снаге безбедности убиле истакнутог сепаратистичког вођу Бурхана Ванија, у спорном региону Кашмир у јулу ове године.У септембру је затим убијено 17 индијских војника током напада на војну базу, а Њу Делхи окривљује Исламабад за овај инцидент.

Рат из 1971. године само је један од многих између Индије и Пакистана. Трајао је 13 дана, а завршен је предајом Пакистана и стварањем Бангладеша, који се одвојио од Пакистана, пише „Раша тудеј“.

Извор:Блиц