Издвајамо Србија

ШОКАНТНА ИЗЈАВА НАТАШЕ КАНДИЋ: „ОВК није терористичка организација!“

Наташа Кандић бранила је припаднике ОВК организације на суђењу петорици оптужених припадника такозване „групе паук“, тврдећи да они нису терористи

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

– Не сматрам да је ОВК терористичка организација! Давно је требало да сви ви будете у затвору, јер врло добро знате шта сте урадили – изјавила је Наташа Кандић на суђењу петорици оптужених припадника такозване „групе паук“, којима се суди за шпијунажу у корист Француске, убиства двојице косовских Албанаца и друга кривична дела на КиМ током НАТО агресије 1999.

На оптуженичкој клупи у овом поступку налазе се бивши припадник Легије странаца Југослав Петрушић, затим Милорад Пелемиш, Слободан Орешанин, Раде Петровић и Бранко Влачо. Сви они бурно су реаговали на Кандићкину изјаву, али и на њено „истраживање“ на основу којег је закључила да су убице Рахмана Идризија и Хамдије Незирија извесни „Геза“ и „Френкијев мајор“, односно, Влачо и Петрушић.

– Пресудно је било сведочење једног припадника резервног састава Војске СРЈ који нам је дао изјаву да су за хапшење и притварање Идризија и Незирија, којима се потом изгубио сваки траг, одговорни „Френкијев мајор“ и „Геза“. У списима Хашког трибунала одраније се већ помињало да је Влачо имао надимак Геза, а за Петрушића смо чули да су га звали мајор – објаснила је председница Фонда за хуманитарно право.

Првооптужени Петрушић је њено сведочење оспорио, тврдећи да Кандићка манипулише доказима, предочивши јој званична документа у којима стоји да су посмртни остаци Незирија откривени 2006. године у Батајници, а не у Јунику на КиМ, како је она претходно навела.

– Реците ми, молим Вас, како је то могуће да остаци исте особе буду пронађени на два различита места? – упитао је Петрушић.

– Стварно не знам о чему говорите. То се дешавало у неким случајевима, али не верујем да је овде тако било – одговорила је зачуђена Кандићка, негирајући да је Незири био војник, већ „сељак који се крио у шумама“.

 

Извор:Србија данас.цом/Информер