Издвајамо Србија

ШОКАНТНА ИЗЈАВА НАТАШЕ КАНДИЋ: “ОВК није терористичка организација!”

Наташа Кандић бранила је припаднике ОВК организације на суђењу петорици оптужених припадника такозване “групе паук”, тврдећи да они нису терористи

– Не сматрам да је ОВК терористичка организација! Давно је требало да сви ви будете у затвору, јер врло добро знате шта сте урадили – изјавила је Наташа Кандић на суђењу петорици оптужених припадника такозване “групе паук”, којима се суди за шпијунажу у корист Француске, убиства двојице косовских Албанаца и друга кривична дела на КиМ током НАТО агресије 1999.

На оптуженичкој клупи у овом поступку налазе се бивши припадник Легије странаца Југослав Петрушић, затим Милорад Пелемиш, Слободан Орешанин, Раде Петровић и Бранко Влачо. Сви они бурно су реаговали на Кандићкину изјаву, али и на њено “истраживање” на основу којег је закључила да су убице Рахмана Идризија и Хамдије Незирија извесни “Геза” и “Френкијев мајор”, односно, Влачо и Петрушић.

– Пресудно је било сведочење једног припадника резервног састава Војске СРЈ који нам је дао изјаву да су за хапшење и притварање Идризија и Незирија, којима се потом изгубио сваки траг, одговорни “Френкијев мајор” и “Геза”. У списима Хашког трибунала одраније се већ помињало да је Влачо имао надимак Геза, а за Петрушића смо чули да су га звали мајор – објаснила је председница Фонда за хуманитарно право.

Првооптужени Петрушић је њено сведочење оспорио, тврдећи да Кандићка манипулише доказима, предочивши јој званична документа у којима стоји да су посмртни остаци Незирија откривени 2006. године у Батајници, а не у Јунику на КиМ, како је она претходно навела.

– Реците ми, молим Вас, како је то могуће да остаци исте особе буду пронађени на два различита места? – упитао је Петрушић.

– Стварно не знам о чему говорите. То се дешавало у неким случајевима, али не верујем да је овде тако било – одговорила је зачуђена Кандићка, негирајући да је Незири био војник, већ “сељак који се крио у шумама”.

 

Извор:Србија данас.цом/Информер