Издвајамо Свет

ТЕСЛИНО ЧУДО ИЛИ ВАНЗЕМАЉСКИ БРОД? Мистериозни сателит „Црни витез“ годинама кружи око Земље!

Неидентификовани објекат који наводно већ годинама кружи око Земље у њеној орбити посебно је занимљив теоретичарима завера, који га често повезују и са проналазачем и генијем Николом Теслом.
Америчке новине су 1940. године писале о истраживачу НЛО-а Доналду Кихоју који је тврдио да су ваздушне снаге САД детектовале два сателита у орбити око Земље, преноси „24.сата.хр“.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

У то време ниједна светска сила није имала технологију за лансирање објеката у орбиту па је Кихој закључио да се ради о сателитима ванземаљског порекла који потичу са планете смештене у соларни систем звезде „Епсилон Боотис“.Скептици и данас указују на то да је Кихој 1954. године промовисао сопствену књигу и да су му тврдње о сателитима ванземаљског порекла помогле при генерисању медијске пажње и пажње јавности.
Био је то заправо почетак легенде о Црном витезу, мистериозном сателиту чија се старост процењује на 13.000 година.У фебруару 1960. године „Тајм“ је писао да је америчка морнарица детектовала тамни објекат и како се можда ради о тајном совјетском шпијунском сателиту.
Али, већ у следећем броју објавили су да је у питању био остатак „Дисцоверер ВИИИ“ сателита. Три године касније бројни медији и аутори су почели да пишу о необичном искуству астронаута Гордона Купера, који је за време свемирске мисије „Мерцурy – Атлас 9“ видео неидентификовани летећи објект.Теоретичари завера и тај догађај су повезали са Црним витезом, а тек деценијама касније истражитељи су одлучили да провере да ли је човек то заиста тврдио и закључили да о томе нема никаквих доказа.

Нечија измишљотина је изгледа поновљена толико пута, да је постала општеприхваћена. Најновији догађај који су повезује са Црним витезом догодио се 1998. године. Наиме, на НАСА-иној фотографији насталој током СТС-88 мисије види се црни објект који се, наравно одмах почео да се доводи у везу са легендарним Црним витезом, али стручњаци су објаснили да се највероватније ради о термалном покривачу који су за време мисије изгубили Џери Л. Рос и Џејмс Х. Њуман.- Легенда о Црном витезу мешавина је потпуно неповезаних прича: извештаја о необичним научним запажањима, чудних идеја различитих аутора, тајних шпијунских сателита и фотографија које тумаче људи бујне маште. Сви ти „састојци“ помешани и скувани су на интернету били толико дуго док није створен мит – објаснила је феномен Црног витеза Мартина Редпат, научница која ради у планетаријуму „Армагх“ у Северној Ирској.

Њена теорија врло је логична и највероватније савршено тачна, посебно данас када је орбита Земље загађена и препуна тзв. „свемирског смећа“ тј. различитих остатака летелица и сателита који лебде без контроле и надзора.Али, мит о Црном витезу ипак има један врло занимљиви елемент. Наиме, он се често повезује са експериментом Николе Тесле из 1899. године. Већ неколико пута теоретичари завера кажу да је Никола Тесла тада добио поруке ванземаљског порекла и то управо са Црног витеза. Те 1899. године Тесла је у својој лабораторији у Колорадо Спрингсу на свом радио пријемнику чуо необичне ритмичне звуке.
Никола Тесла је тај догађај годинама касније описао овако:
„Никада нећу заборавити прве осећаје које сам доживео када ми је синуло да сам посматрао нешто од потенцијално несагледиве важности за човечанство. Имао сам осећај као да сведочим рођењу новог знања или открићу велике истине. Још и данас се врло јасно сећам тог догађаја и апарата, као да је и сада испред мене. Моја прва посматрања позитивно су ме престрашила јер су у себи имала нешто мистериозно.Био сам сам у лабораторији и била је ноћ, али тада ми на памет није пала идеја да су те сметње можда интелигентно контролисани сигнали. Промене које сам приметио биле су периодичне, са толико јасним карактеристикама броја и реда да нисам могао да их повежем ни с чим што ми је било познато. Биле су ми познате, наравно, такве електричне сметње с обзиром на то да је њихов извор било Сунце, Аурора Бореалис или пак земљине конвекцијске струје, али оне, сигуран сам, нису биле узрок ономе што сам ја чуо. Иако нисам могао да дешифрујем њихово значење, било је немогуће да о њима размишљам као о нечему случајном. У мени константно расте осећај да сам био први човек који је чуо поздрав једне планете другој“, записао је бриљантни Тесла.

Извор:Блиц