Издвајамо Србија

ВЛАДИ СРБИЈЕ НЕПОГОДНА ПОСЕТА МЕДВЕДЕВА – ПРЕЧИ ИМ БАЈДЕН: Руски премијер љут, не долази у посету СРБИЈИ!

У Србију је дошао потпредседник СAД Џозеф Бајден, па су медији објавили незваничне информације да није било згодно да се одмах потом у Србији појави и Медведев.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Руски премијер Дмитриј Медведев, упркос претходним медијским најавама, неће доћи у октобру у званичну посету Србији.

Како је наведено у листу Данас, позивајући се на информацију из Председништва Србије, нема никаквих најава да Медведев долази у Београд у октобру јер би, у супротном, у већ увелико стигла агенда посете и већ би се обављале припреме за долазак руског премијера.

Овако је председник Србије Томислав Николић честитао рођендан свом руском колеги

– Реч је о посети врло важног госта, такве се припреме не могу радити дан за дан. Закључак је да се ни ова, медијски врло интензивно најављивана посета, неће догодити овог месеца – рекао је саговорник Данаса.

Лист подсећа да је Медведев првобитно требало да посети Србију још у априлу, током изборне кампање, па је то одложено за време после избора, односно за јун.

Тада, међутим, није дошло до посете јер је Влада Србије формирана тек у августу, иако је било најављивано да ће Медведев доћи одмах по формирању нове власти. Ипак, крајем августа у Србију је дошао потпредседник СAД Џозеф Бајден, па су медији објавили незваничне информације да није било згодно да се одмах потом у Србији појави и Медведев.

Шта је прави разлог више пута одлагане посете Медведева Београду није могуће сазнати, али претпоставља се да би један од разлога могао бити и спорни статус руског хуманитарног центра у Нишу.