Издвајамо Србија

БРУКА И СРАМОТА ШТА СМО ДОЧЕКАЛИ: Зукорлић опет прети, ако пробате да ми срушите нелегалну зграду биће крви! (ВИДЕО)

Муамер Зукорлић (фото:ЈуТјуб)

Народни посланик Муамер Зукорлић припретио је Влади Србије Александра Вучића да у Нови Пазар не шаље Жандармерију поводом нелегалне градње Факултета за исламске студије.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Он је у емисији “Кажипрст” рекао да нелегални објекат Исламске заједнице у Новом Пазару неће бити срушен.

Још раније је из Исламске заједнице поручивано да ће се објекат Факултета за исламске студије и даље градити нелегално, све док је то допуштено другима.

– Неће бити никаквог рушења, тај објекат ће бити завршен. Жао ми је што тако живи моја заједница и да јој се оспорава право на градњу и на имовину у граду у ком има 20.000 нелегалних објеката. Жао ми је што се баш та заједница и тај објекат пробере од милион нелегалних објеката и да се он черечи недељу дана. То ваљда јесте судбина, рекао је Зукорлић.

На констатацију водитељке Сузане Трнинић да постоје закони који одређују шта је дозвољено, а шта не и питање како став да не може нешто да се руши износи народни посланик, Зукорлић је рекао да то може да каже јер “се знају околности“.

– Постоји закон који одређује како се понаша градска управа, постоји закон који одређује понашање Дирекције за реституцију имовине цркава и верских заједница, али се те институције понашају кршењем закона. Већ 23 године ниједна грађевинска дозвола није дата Исламској заједници, да ли припадници те заједнице треба да се одрекну градње због осионости локалних власти? Наравно да не… Једно безакоње неминовно рађа друго безакоње, истакао је Зукорлић.

Додао је и да не постоје институције којима се Исламска заједница није обраћала

– Ми смо претходној власти били легитима мета. Тадић није на власти четири године и зато нам се не руше објекти. Влади Србије поручујем да не буде глупа као Тадићева и да не шаље Жандармерију па да имамо разбијене главе грађана и полиције, рекао је председник Бошњачке демократске заједнице Санџака.

Зукорлић је додао да је на месту спорног објекта у центру Новог Пазара пре Другог светског рата била смештена централа Исламске заједнице.

– Ја поручујем да ако неко крене да руши, имаће проблема. Кад ударите људима на виталне интересе бране се како знају, навео је Зукорлић.

 Извор: Б92